“Eskisi kadar kolay bir şekilde ABD’de kalamaz”

Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Fetullah Gülen, New York Times’taki yazısında “‘hizmet’ içindeki ben ve arkadaşlarım Batının yanında yer aldık” ifadesini kullandı. Türkiye’ye iadesi gündemde olan Gülen, adeta Obama’ya mesaj gönderdi.

15 Temmuz darbe girişiminin 1 numarası ve Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Fetullah Gülen imzalı bir yazı ABD’nin New York Times gazetesinde yayımlandı. Gülen yazısında “'Batılı demokrasilerin ılımlı Müslümanlara ihtiyaç duydukları bir dönemde, ‘hizmet’ içindeki ben ve arkadaşlarım Batının yanında yer aldık” ifadesini kullandı. Türkiye’ye iadesi gündem olan FETÖ lideri adeta ABD Başkanı Barack Obama’ya mesaj gönderdi.

Gülen ile ilgili bir iddia da Rusya’dan geldi. Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Milletvekili ve Duma Eğitim Komisyonu Başkanı Vyaçeslav Nikonov, Fetullah Gülen’in ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) için çalıştığını ve ABD'nin Gülen’i Türkiye’ye iade etmeyeceğini öne sürdü.

Gülen’in Türkiye’ye iadesi gündemdeyken New York Times’taki yazısını ve Rus vekilin iddiasını AjansHaber’e değerlendiren Yeniyüzyıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Zaman Gazetesi yazarı Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, “FETÖ elebaşının New York Times’a verdiği beyanlar aslında nasıl bir istihbarat ağının içinde olduğunu ortaya koyuyor. Gülen beyanında, ‘Ben size hizmet ettim, sizin için vardım, bunun karşılığında da beni teslim etmeyin’ diyor. Bunların hepsi bir itiraf niteliğindedir” dedi.

Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, FETÖ elebaşı Gülen’in beyanlarını AjansHaber’e değerlendirdi:

“GÜLEN’İN MESAJI NET: BENİ TESLİM ETMEYİN”

FETÖ elebaşının New York Times’a verdiği beyanlar aslında nasıl bir istihbarat ağının içinde olduğunu ortaya koyuyor. Gülen beyanında, ‘Ben size hizmet ettim, sizin için vardım, bunun karşılığında da beni teslim etmeyin’ diyor. Bunların hepsi bir itiraf niteliğindedir. Bir önceki konuşmasında da demokrasiye, kendi iradesine ve istiklaline sahip çıkan bu milleti ahmak yerine koyup onlara tehditler savururken darbenin de kendi teröristleri tarafından yapıldığını aslında itiraf etmişti.

“İÇ SAVAŞ ÇIKARIP KÜRESEL BARONLARINA ÜLKEYİ TESLİM EDECEKLERDİ”

Bu parçaların hepsi bütünü ortaya koyuyor. Bütün de esas itibariyle bu yapının piyon, uluslararası çıkar ve küresel güçlerin hizmetinde bir yapı olduğunu ortaya koyuyor. Bunların da Türkiye’ye yönelik belirledikleri kaos planıydı. Amaç Sayın Cumhurbaşkanı’nı öldürüp halk sokaklara döküldükten sonra bir iç savaşı körükleyip yeni bir Suriye üretmekti. Sonra da o küresel baronlarının ülkeye el koymasına müsaade edeceklerdi.

Türkiye kararlı mücadelesini sürdürüyor. Bu bir istiklal mücadelesidir, bu millet Çanakkale ruhuyla ayaktadır.

“ABD ÖNÜNE TERAZİ KOYACAK VE KARAR VERECEK”

Gülen’in iadesi uluslararası ilişkiler meselesidir. ABD önüne bir terazi koyacak ve Türkiye ile ilişkilerini gözden geçirecek. Gülen’den beklentisiyle Türkiye ile olan ilişkisini karşılaştıracak ve bir tercih yapacak. Türkiye kararlı bir şekilde ABD’nin önüne kanıtlar sunmuştur. Her şey dünyanın gözü önünde oldu ve ortada. Son noktada bunun tercihini ABD yapacak.

“ESKİSİ KADAR KOLAY BİR ŞEKİLDE ABD’DE KALAMAZ”

Gülen’in eskisi kadar kolay bir şekilde ABD’de kalabileceğini düşünmüyorum. Bir başka ülkeye, örneğin Kanada’ya kaydırabilirler. Sağlık sorunları olduğu söyleniyor, birileri için sırları varsa sırları kıymetli olabilir. Sağlık sorunlarından dolayı bir anda her şey değişebilir. Bu bir casusluk faaliyetidir, bakalım bu kişinin hikâyesi nasıl sonlanacak…

Rusya kendince bakışını ortaya koyuyor. Ben ‘kesinlikle ABD, Türkiye’ye iade etmeyecek’ demiyorum. Şu anda ABD bir değerlendirme sürecinde ve henüz karar verilmiş değil. ABD içinde de küresel düzeyde hala vicdanıyla hareket eden önemli aktörler olduğu tespit edilmiştir. Gülen’i ABD’nin içinde koruyanlar bellidir. Onların gücü ne kadar etkili olacak, hala korumaya devam edecekler mi yoksa onun sınır dışı edilmesini öteden beri isteyenler mi etkin olacak. Bir anlamda ABD’nin kendi içindeki bu yapılar karar verecektir.

Türkiye bu konuda milletiyle, devletiyle birleşmiş bir şekilde kararlı olarak mücadele ediyor. Bütün kanıtlar bu zata yönelmişse demokrasiden söz eden ülkelerin buna da sırtını çevirmemesi gerekecek.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar