Eskişehir'de 2019'da polise yapılan saldırının görüntüleri ortaya çıktı

Eskişehir'de 2019 yılında bir polis memuru, gürültü yaptığı için uyardığı şahsın saldırısına uğramıştı. Memurun başına elinden aldığı telsizle defalarca vuran saldırgan,1.5 yıldır 'hukuki uyuşmazlık' nedeniyle yargılanamazken, saldırı anının korkunç görüntüleri ortaya çıktı.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Koruma Şubesi'nde görevli polis memuru A.Ü. (55), 2019 yılının Temmuz ayında, nöbet tuttuğu Tepebaşı Kaymakamlığı önünde yüksek sesle telefonla konuşan K.B.'yi (27) uyardı. İkili arasında tartışma çıkarken K.B., polis memuruna saldırdı. Saldırgan yere düşerek bayılan polis memuru A.Ü.'nün başına elinden aldığı telsizle dakikalarca vurdu.

TABURCU EDİLDİ

Sabah 04.40 sıralarında meydana gelen olayda, yakındaki bir kurumun güvenlik görevlisi de saldırgan K.B.'yi durdurmayınca polise haber verdi. Kısa sürede gelen polis ekipleri, K.B.'yi yakalayıp gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen saldırgan tutuklanırken, başından ağır yaralanan polis memuru A.Ü. hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

'HUKUKİ UYUŞMAZLIK' YAŞANDI

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, K.B. hakkında hazırladığı iddianameyi 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Mahkeme 'görevsizlik kararı' vererek, iddianameyi iade etti. Bunun üzerine savcılık, iddianameyi Eskişehir 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk etti. Ancak Ağır Ceza Mahkemesi de K.B.'nin Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanması gerektiğini belirterek 'görevsizlik kararı' verdi. Polis memuru A.Ü.'nün avukatının yaptığı itiraz da kabul edilmedi. Dosya, Ankara Bölge İstinaf Mahkemesi'ne sevk edildi. Yaklaşık 1.5 yıldır sonuçlanamayan 'hukuki uyuşmazlık' nedeniyle K.B.'nin yargılanmasına başlanamadı.

Bölge İstinaf Mahkemesi'nin yapacağı inceleme sonunda saldırganın hangi mahkemede yargılanacağı belli olacak.

SALDIRGANIN KENDİSİ OLUP OLMADIĞINI BİLMİYOR

Öte yanda hakkında hazırlanan iddianamede 'kamu malına zarar verme', 'silahla kasten yaralama', 'kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs' suçlarından yargılanması istenilen K.B.'nin bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye olduğu öğrenildi. K.B. polis ve savcılıkta verdiği ifadelerinde olay gecesi çok alkollü olduğunu belirterek, "O gece bir arkadaşımın evinde alkol aldım. Bu evden çıkıp çıkmadığımı, çıktıktan sonra nereye gittiğimi hiç hatırlamıyorum. Herhangi bir kişiye veya polise saldırdığımı hatırlamıyorum. Çok alkollüydüm, bana gösterilen görüntülerdeki şahıs beni andırıyor, ancak ben miyim tam olarak bilmiyorum. Üzerime atılı suçlamaları işleyip işlemediğimi hatırlamıyorum" demişti. Polis memuru ise olaydan 4 ay sonra emekli oldu.

GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Saldırının güvenlik kameraları ortaya çıktı. Görüntülerde cep telefonuyla konuşan K.B.'nin kendisini uyaran polis memuru A.Ü.'ye saldırması, elinden aldığı telsizle yerde yatan A.Ü.'nün başına vurduğu görülüyor

Yorumlar