Eski İYİ Partili Ağıralioğlu parti kuruyor!

Cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde HDP'nin Millet İttifakı'na destek vermesi sonrası İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, parti kurmaya hazırlanıyor. Partinin sağ ya da solda durmayacağını belirten Ağıralioğlu, "Yeni bir merkez inşa edeceğiz." diye konuştu.

İYİ Parti 27. Dönem İstanbul Mv. Yavuz Ağıralioğlu, genel seçimlerden kısa bir süre önce HDP'nin Millet İttifakı ile iş birliğine yönelik çok sert ifadeler kullanmış ve partisinden istifa etmişti.

"Terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız. Siz PKK'yı lanetleyemeyenlersiniz." diyen Ağıralioğlu, 'bu vebale ortak olmayacağım' diyerek Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeyeceğini duyurmuştu.

Yerel seçim sonrası Türkiye'nin, yeni bir siyasi dil ve sorumlulukla başlaması gerektiğini vurgulayan Ağıralioğlu, şu açıklamayı yaptı:

“Yetişmiş nice evladı var memleketin. Hiçbir taassup ve siyasi parantezin bu liyakat alanını kapatmasına engel olmayacak yeni siyasi bir merkez inşa etmeliyiz. Önce bir siyasi merkez, sonra yeni bir siyasi partiye döner. Yerel seçimden sonra partinin kuruluşu ihtiyaç haline gelir.”

Partinin ismi ne olacak?

Henüz isim belirlemediklerini ifade eden Ağıralioğlu, “Kimseyi ideolojik olarak dürtmeyen, hamaset girdabındaki tartışmalara sürüklemeyen, memleket için gelecek inşa edebilen kabiliyetimize nezaket edecek bir isim” bulacaklarını belirtti.

Yorumlar