Eski AK Parti milletvekili Ziyaeddin Yağcı kimdir? Kaç yaşında ve neden öldü?

Eski AK Parti milletvekili Ziyaeddin Yağcı kimdir sorusu merak ediliyor. Peki Ziyaeddin Yağcı kaç yaşında ve neden öldü? İşte detaylar...

Gelen son dakika haberlerine göre eski AK Parti Adana Milletvekili Ziyaeddin Yağcı'nın hayatını kaybettiği öğrenildi. 22. Dönem Meclis'te yer alan Ziyaeddin Yağcı'nın vefatı sevenlerini yasa boğdu. İnsanlar şimdi internette Ziyaeddin Yağcı kimdir sorusuna yanıt arıyor. Ziyaeddin Yağcı kaç yaşında, neden öldü sorularının yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

ZİYAEDDİN YAĞCI KİMDİR?

Uzun süredir özel bir hastanede tedavi gören Yağcı, hayata gözlerini yumdu. Peki Ziyaeddin Yağcı kimdir? İşte cevabı...

1945 yılında Sivas'ın Gürün ilçesinde doğup Adana'da büyüdü. Orta öğrenimini İmam Hatip Lisesi'nde, ön Lisans eğitimini Mahalli İdareler Yönetiminde, Lisans eğitimini ise Kamu Yönetimi'nde tamamladı. Bir dönem (1975-1977) Çalışma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği ve Bakan Özel Kalem Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Milli Nizam Partisi ve Selamet Partisi il yönetiminde, il sekreterliği, il başkan vekilliklerinde bulundu. İlim Yayma Cemiyeti ve Birlik Vakfı gibi çeşitli dernek ve vakıflarda yöneticilik yaptı. 1994-1999 döneminde Anavatan Partisi'nden Belediye Meclis Üyeliğine seçilerek iki dönem Belediye Meclis üyeliği ve Meclis Başkanvekilliği yaptı. Yağcı, 2001 yılında kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Kurucular Kurulu Üyesi oldu. 14 Kasım 2002 - 22 Temmuz 2007 tarihleri arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi 22. Dönem'de Adana milletvekili olarak görev yaptı. 16 Ocak 2012'de Genel Merkez tarafından il başkanı olarak atandı.

1945 yılında Sivas'ta doğan Yağcı, AK Parti Kurucu Üyesi'ydi. Bir süre Adana İl Başkanlığı da yapan Yağcı, 22. Dönem AK Parti milletvekilliği görevini yerine getirmişti. Ziyaeddin Yağcı'nın cenazesi yarın öğle namazına müteakip Buruk Mezarlığında defnedilecek.

Yorumlar