Esad Güçleri İdlib'i vurdu! 28 kişi hayatını kaybetti, 41 kişi yaralandı

ABD ve Rusya'nın Suriye'de genel bir ateşkes üzerinde anlaşmasından sonra bugün rejim güçlerine bağlı savaş uçakları İdlib kent merkezinde bulunan çarşıya saldırı düzenledi. Saldırıda 28 kişi hayatını kaybetti, 41 kişi yaralandı.

ABD ve Rusya'nın Suriye'de genel bir ateşkes üzerinde anlaşmasından sonra bugün rejim güçlerine bağlı savaş uçakları İdlib kent merkezinde bulunan çarşıya saldırı düzenledi. Saldırıda 28 kişi hayatını kaybetti, 41 kişi yaralandı.

ADIM ADIM EL BAB

TSK desteğiyle El Bab'ın konrolünü ele geçirmek isteyen ÖSO, DAEŞ'in ikinci başkentine açılan kritik noktayı ele geçirmek için saldırılarını yoğunlaştırdı. TSK'ya bağlı savaş uçakları El Bab'a 12 kilometre uzakta bulundan Havahöyük köyü ve çevresini gün boyunca bombalarken El Bab'a, Cerablus ve Çobanbey'den sonra Azez'den de yeni bir cephe açıldı.

ÖSO ADIM ADIM İLERLİYOR

TSK desteğiyle ilerleyen ÖSO adım adım El Bab'a yaklaşıyor. Dün sabah saatlerinde, El Bab’a giden yollar üstünde bulunan DAEŞ'in üstlenme alanları ve mevzileri, sınırda konuşlandırılan fırtına topları ile dövüldü. Tank desteğinde ilerleyen ÖSO güçlerine, savaş uçakları da destek verdi.

DAEŞ HEDEFLERİ YERLE BİR EDİLDİ

DAEŞ'in en önemli üstlenme merkezlerinden olan Havahöyük köyü çevresindeki dört DAEŞ hedefi uçaklar tarafından yoğun ateş altına alınarak imha edildi. Bölgede bulunan muhalif kaynaklar, bölgenin kontrol altına alınması ile El Bab önündeki en büyük engelin kalkacağını söylediler.

AZEZ'DEN YENİ CEPHE AÇILDI

Cerablus ve Çobanbey’in güneyi ve doğusundan DAEŞ'e yönelik sürdürülen operasyonlar devam ederken Azez bölgesinden yeni bir cephe açıldı. Dün Kilis’ten Şehba bölgesine bağlı Azez’e çok sayıda tank ve askeri araç sevkedildi. Azez’den ilerleyen tank desteğindeki özel birlikler, burada ÖSO güçleri ile birleşti.

'EN KISA SÜREDE EL BAB'I ALACAĞIZ'

El Bab’ı DAEŞ'in elinden kısa sürede alacaklarını belirten Musa, 'Cerablus’un güneyinde IŞİD ve PYD ile çatışarak 25 kilometre geçtik. Amacımız Bab’a ulaşmaktır. Cerablus’tan hareket eden birliklerimiz El Bab’ın 20 kilometre kuzeyine konuşlandı. Birkaç gün içinde El Bab’ı özgürleştireceğiz. Hedefimiz çok büyük. Suriye’yi özgürleştireceğiz. Türkiye’ye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Başbakan’a her şeyden önce Türk ordusuna teşekkür ediyoruz, bizi yanlız bırakmadı' dedi.

Yorumlar