Erzurum, Erzincan ve Kars Kış Turizmi Koridoru Projesi

Kültür ve Turizm Bakanlığının öncülüğünde gerçekleştirilen Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden "Erzurum, Erzincan ve Kars Kış Turizmi Koridoru"na ilişkin proje Antalya'da tanıtıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının öncülüğünde gerçekleştirilen Türkiye'nin önemli kış turizm organizasyonu "Erzurum, Erzincan ve Kars Kış Turizmi Koridoru"nun tanıtımı Antalya'da yapıldı.

Kent merkezinde bir otelde yapılan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım Hizmetleri ve İşletmeler Genel Müdürlüğü, AB ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı ve Tanıtma Genel Müdürlüğü yetkililerinin de katıldığı toplantıda, Proje Genel Koordinatörü Francesco Comotti yürütülen hazırlıkları anlattı.

Comotti, Kültür ve Turizm Bakanlığının yoğun çalışması sonunda bu projenin hayata geçirildiğini ifade ederek, çalışmalar kapsamında bölgeyle ilgili pazar analizi yapıldığını, halkın kayakla ilgili taleplerinin alındığını ve kış turizmine yönelik eylemlerin tespit edildiğini belirtti.

Doğu illerinde kış turizmine büyük bir ivme kazandırması hedeflenen projenin önemine değinen Comotti, "Burada hem yatırımcıları hem de nihai müşterilerimiz olan turistleri kış döneminde de o bölgeye çekmek için çalışmalar yürütüyoruz çünkü yazdan sonra bir sonraki kış turizmi için Anadolu'nun doğu illerinde mükemmel yamaçlar ve destinasyonlar var." diye konuştu.

Comotti, 15-17 Kasım tarihlerinde Erzurum'da ilk kez "Uluslararası Doğu Kış Kongresi" gerçekleştirileceğini belirterek, bu kapsamda projenin hayata geçirileceğini kaydetti. Türkiye ve Avrupa'nın en önemli uzmanlarının tanıtım toplantısında bir araya geldiğine dikkati çeken Comotti, katılımcıların kayak turizminde bu alandaki yeni trendleri, gelecekle ilgili görüşlerini ve tahminlerini paylaşacaklarını belirtti.

Projenin hayata geçirilmesi durumunda bölge turizminde yılda 7-10 oranında artış olmasını beklediklerini vurgulayan Comotti, şunları kaydetti:

"Türkiye oldukça ilgi çeken bir durumda. Özellikle doğu illerinin kış turizmi için ciddi olanakları var. Bakanlık ve federasyonun yanında yurt dışında da buranın çok ciddi tanıtımı yapılıyor. Hem altyapı hem de organizasyon açısından ciddi yatırımlar var. Projeyle kış turizmini geliştirerek, turist sayısının artırılmasını hedefliyoruz. Erzurum, Erzincan ve Kars'ta yeni iş imkanlarının yaratılmasını, rekabet edebilirliğin artırılması ve ekonomik kalkınmaya destek sağlamasını amaçlıyoruz."

Comotti, projenin daha geniş kitlelere duyrulması için seyahat acentaları, tur operatörleri ve yatırımcılara yönelik tanıtım çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar