Reis filmi vizyona giriş tarihi belli oldu

Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatının anlatıldığı Reis filmi vizyona girmek için gün sayıyor. Fragmanı ile izleyici karşısına çıkan film de Erdoğan'ın çocukluktan Belediye Başkanlığına uzanan hayatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatının anlatıldığı Reis filmi vizyona girmek için gün sayıyor. Senaristliğini Murat Özdil'in yaptığı, yönetmenliğini ise Hüdaverdi Yavuz'un üstlendiği film Adnan Menderes'in idam edilmesiyle başlıyor. Erdoğan’ın çocukluk yılları ve belediye başkanlığı yaptığı zamanları anlatan Reis fragmanı ile 19 Ağustos'ta izleyici ile buluştu. Fragmanı büyük ilgi gören filmin vizyona giriş tarihi 9 Aralık 2016 olarak açıklandı. Cumhurbaşkanı'nın gençliği ile bir dönemi birleştirerek anlatan filmin başrol oyuncuları arasında Reha Beyoğlu ve Özlem Balcı yer alıyor

FRAGMANI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Reis filmi fragmanı yayınlandıktan sonra yoğun ilgi gördü. Erdoğan'ı oynaması için 200 oyuncu arasından Reha Beyoğlu ve eşi Emine Erdoğan'ı oynaması için Özlem Balcı seçildi. Geçtiğimiz yıl Ocak ayında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) çekimleri başlanan filmin çekileceği alanlara yaklaşık 4 milyon dolar harcama yapıldı. Yapımcılığını Ali Avcı'nın üstlendiği filmin toplam bütçesinin sekiz milyon dolar olduğu belirtiliyor. Bir dönem hikayesi olan filmin müziklerini Yücel Arzen yapıyor. 

KIBRIS'A PLATO KURULDU

Gazi Mağusa, İskele ve Lefkoşa’da yapılan çekimler 1933 yılında yaşanan gerçek olaylarla başlıyor. Filmin içerisinde toplamda beş bölüm bulunuyor. Reis filminin yapımcılığını üstlenen Ali Avcı, filmin ne siyasi ne de propaganda filmi olmadığını söyledi. Fragman yayınlandıktan sonra merakla beklenen filmin ertelendiği duyuruldu. Kafkasör Film Akademisi yaptığı açıklamada filmin her ülkede ve her şehirde sorunsuz bir şekilde izleyiciye ulaşması amacı ile vizyona giriş tarihini ertelediğini duyurdu.

FİLMİN KONUSU

İddalı yapımlardan biri olan Reis 1960'lı yıllarda başlayan yasakları da konu ediniyor. Filmde siyasi çatışmalar ve Türkiye gündeminin o tarihte ki zorlukları yer alacak. 1954 yılından itibaren Recep Tayyip'in yaşadığı bir olaydan sonrasında büyüyerek nasıl cumhurbaşkanı olduğu anlatılarak gerçek bir hayat hikayesi olma özelliği taşıyor. Reis filminden sonra devam niteliğinde bir film gelip gelmeyeceği ise henüz kesinlik kazanmadı. Ali Avcı filmle ilgili filmimizin fragmanının 12 milyon defa paylaşılmış, beğenilmiş olmasından ve 530 bin yorum almasından duyduğum mutluluğu paylaşmak isterim. Genel anlamda halkımızın beğenisiyle karşılaştığımız bu eserde emeği geçen tüm ekibimize teşekkürü bir borç bilirim, ayrıca propaganda veya siyasi bir film yapmayacağız dedi.

FİLMİN FRAGMANI ÇIKTI

Yorumlar