Erdoğan'dan son dakika 'Başkan Yardımcısı' açıklaması

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel'e giderken açıklamalarda bulundu ve Başkan Yardımcısı konusu ile ilgili sayı artabilir açıklamasında bulundu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel'e giderken açıklamalarda bulundu. Erdoğan, şu anda bir başkan yardımcısı atandığını, ileride bir ikinci başkan yardımcısı daha atama durumu olabileceğini söyledi.

Erdoğan, Azerbaycan ve KKTC seyahatleri sırasında gazetecilerin sorularını cevapladı.

'İKİNCİ BİR BAŞKAN YARDIMCISI ATANABİLİR'

Erdoğan, "Şu anda bir başkan yardımcısı olarak atadık, ama ileride bir ikinci başkan yardımcısı atama durumum da olabilir. Bir mesafe alalım, nerede bir aksama oluyor olmuyor bakarız. İlerde durumu değerlendirir, gerekli görürsek gerekli adımı atarız" dedi.

''GENELKURMAY MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NA BAĞLANABİLİR''
 
Genelkurmay Başkanlığı'nın Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanıp bağlanmayacağı şeklindeki bir soruya Erdoğan, "Bağlanabilir, hiçbir manisi yok. Dikkat ederseniz, Hulusi Akar Paşa’yı bakan olarak açıkladık. Aynı anda da Genelkurmay Başkanı’nı, Kara Kuvvetleri Komutanı’nı ve Genelkurmay İkinci Başkanı’nı atadık. Çünkü Silahlı Kuvvetler boşluk kabul etmez. Aslında devlet yönetiminde hiçbir yer boşluk kabul etmez. Nitekim ben aşağıda bakanlarımızı açıklamaya giderken, vekaleten olmaz dedik ve atamaları hemen yapalım diyerek, işi bitirdik" diye konuştu.

Yorumlar