Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin Cumhurbaşkanı Şi Cinping'le görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin Cumhurbaşkanı Şi Cinping'le görüştü.

G20 Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak için Çin'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Şi Cinping ile bir araya geldi.

HEYETLER ARASI TOPLANTIYA BAŞKANLIK ETTİLER

Basına kapalı gerçekleşen görüşmeden sonra iki lider, Çin ve Türkiye'nin heyetler arasındaki toplantılarına başkanlık etti.

G20'DE KRİTİK GÖRÜŞMELER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 zirvesi kapsamında çok kritik görüşmeler gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bugün Türkiye saatiyle 16:15'te görüşecek. İki liderin Rusya'nın St. Petersburg kentinde yapılan görüşmede ele alınan bazı konuları ve Suriye'yi konuşması bekleniyor.

SURİYE KONUSUNDA PUTİN'DEN AÇIKLAMA

Suriye gündeminin konuşulması beklenirken Putin bu konuda, G20 zirvesi için Suriye meselesinin konuşulabileceği bir ortam olmadığını söylemişti.

UÇAK KRİZİNDEN SONRA İKİNCİ GÖRÜŞME

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin uçak düşürülmesinin ardından yeniden normalleşme sürecine girmesi anlamında da bu ikinci görüşme önem kazanıyor. St. Petersburg'daki görüşme 9 Ağustos'ta gerçekleşmişti.

DARBE GİRİŞİMİNİN ARDINDAN OBAMA İLE İLK GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın (pazar) da ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya gelecek. İki lider 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilk kez yüz yüze görüşmüş olacak. ABD ile görüşmede özellikle Suriye'deki gelişmeler ve FETÖ lideri Gülen'in iadesi konusunun gündemde olması bekleniyor. Gülen'in iadesi meselesi iki ülke arasında gerilime neden olmuş ve Türkiye'nin tepkisinin ardından ABD'nin iki numaralı ismi olan Başkan Yardımcısı Joe Biden Türkiye ziyaretini gerçekleştirmişti.

Yorumlar