Erdoğan o iddiayı yanıtladı: Hakan Fidan ameliyat öncesi geldi mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la ilgili ‘ameliyat öncesi hastaneye gelerek uyardı’ iddialarına da ilk kez yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin’de düzenlenen G20 Liderler Zirvesi’nin ardından yurda dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakan Fidan’la ilgili ‘ameliyat öncesi hastaneye gelerek uyardı’ iddialarına da ilk kez yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu iddiaların yalan olduğunu açıkladı.

HAKAN FİDAN İDDİASI SORULDU

Çin dönüşünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “İzmir’de yürüyen FETÖ soruşturması var. FETÖ’ye finansman sağladıkları iddiasıyla tutuklanan işadamları ile ilgili Savcı Zafer Dur iddianame hazırladı. O iddianamede bir iddia var. Sizin Başbakanlığınız döneminde ameliyata gireceğiniz zaman MİT Müsteşarı Hakan Fidan, o hastanenin cemaate ait olduğunu öğreniyor ve size bilgi veriyor, orada ameliyat olmanızı önlüyor. Doğru mudur bu?” sorusu soruldu.

“FİDAN’LA İLGİLİ İDDİA KOSKOCA BİR YALAN”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu olayı net bir dille yalanlayarak, “Az önce söyledim ya, bu da koskaca bir yalan işte. Hiç alakası yok. Ben zaten, ‘Devlet hastanesinde ameliyat olurum’ demiştim. Nitekim o ameliyatımı da Pendik Devlet Hastanesi’nde oldum. Bahsettiğiniz iddianameyi duymadım” ifadelerini kullandı.

HAKAN FİDAN’IN AMELİYATA ENGEL OLDUĞU İDDİA EDİLMİŞTİ

FETÖ'ye finansal destek sağladıkları iddiasıyla tutuklanan işadamları ile ilgili iddianamede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın FETÖ hastanesindeki ameliyatına Hakan Fidan'ın engel olduğu belirtilerek "FETÖ MİT Müsteşarlığına başka bir ismi istiyordu" iddiaları konuşuluyordu.

 

Yorumlar