Engin Altan Düzyatan Atatürk'ü canlandıracak!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından çekimlerine başlanan "Koca Seyit" belgeselinde Mustafa Kemal Atatürk'ü ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan canlandıracak.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgenin kültürel mirasının aktarılması, tarihe ve kahramanlara vefa, gelecek kuşakların Türkiye tarihindeki önemli noktaların farkında olması amacıyla Koca Seyit lakaplı Seyit Ali Çabuk'un hayatını konu alan belgesel çekimi gerçekleştiriliyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yaptırılan ve 1923 yılında Mustafa Kemal Atatürk ve Seyit Ali Çabuk'un görüştüğü Terzizade Konağı'nda çekimleri gerçekleştirilen belgeselde Engin Altan Düzyatan Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandırırken, Emre Erçil ise Koca Seyit karakterine hayat veriyor.

"Her şeyden önce çok gurur verici"

276 kiloluk top mermisini kaldırarak savaşın kaderini değiştiren savaş kahramanı Koca Seyit'in anlatıldığı belgeselde Mustafa Kemal Paşa'yı canlandırmaktan gurur duyduğunu söyleyen Engin Altan Düzyatan, "Her şeyden önce çok gurur verici. 100'üncü yılda böyle bir belgesel yapılıyor ve burada Atatürk'ü canlandırmak bana düştü. Geldiğimden beri çok heyecanlıyım. 2 günlük bir çekimimiz vardı burada ve Atatürk'ün Koca Seyit ile hem cephede hem de bundan sonrasındaki görüşmelerini konu aldığımız bir belgeselin içerisinde rol alıyorum. Balıkesir'in buradaki öneminden bahsetmek lazım. Kuvayı-milliye ruhunun başladığı yer olması nedeniyle buranın ayrı bir önemi de var. Bunun da içinde olmak benim için çok heyecan verici. Umuyoruz seyirciler de beğenecektir ve yaptığımız bu iş karşılığını alacaktır" dedi.

Yorumlar