Engelli vatandaşı almayan taksiciye ceza

İstanbul 4. Levent’te cadde üzerinde koltuk değneğiyle bekleyen engelli bir vatandaş, “kısa mesafe” bahanesiyle taksiciler tarafından araca alınmadı.

4. Levent Büyükdere Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, koltuk değneği kullanan engelli bir vatandaş, yoldan taksi çevirdi.

"KISA MESAFE" BAHANESİ

Taksiciyle konuşarak araca binmek isteyen vatandaş,  “kısa mesafe” bahanesiyle reddedildi. Bunun üzerine engelli vatandaş başka bir taksi çevirdi. Ancak aynı muameleyi o taksiciden de gördü.

"TAKSİCİ MÜŞTERİ BEĞENİYOR"

Duruma isyan eden bir dolmuş şoförü ise o anları cep telefonuyla kaydetti. Olayı yorumlayan dolmuş şoförü, “Taksici şu anda kısa mesafeleri almıyor. Sakat bir vatandaş var onu almıyor, yolcu seçiyor. Buradakilerin hepsi taksi bekliyor ama taksici müşteri beğeniyor. Ayağından sakat vatandaşımız, taksi boş olmasına rağmen ayakta bekliyor.” ifadelerini kullandı.

KISA ZAMANDA GEREKEN YAPILDI

02.11.2018 günü 4. Levent Metro İstasyonu önünde 34 TEF 23 plaka sayılı aracın basına yansıyan görüntüleri ile ilgili olarak; Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Sivil Trafik Ekipler Amirliğimizce; bahse konu 34 TEF 23 plaka sayılı aracın (Görüntülerde Renault marka olan aracın sahiplik bilgisinin İsmet Z.’ye ait olduğu, araç sürücüsünün ise Mehmet G. olduğu tespit edilmiştir.

Sürücü Mehmet G.’ye; 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun ; Ek-2/5 “Çalışma izninin ruhsat süresi bittiği halde belediye sınırları dahilinde yolcu taşımak” ,

34/c “Muayene sonrasında emniyetsiz raporu verilen aracın trafiğe çıkarılması” (Ruhsat sahibine)

47/d “ Trafik güvenliği ve düzeni ile ilgili olan ve yönetmelikte gösterilen diğer kural, yasak, zorunluluk ve yükümlülüklere uymamak”

60/1-f “ Taşı yolu zerinde otobüs duraklarında duraklamak “ maddelerinden araç sahibi ve sürücüye toplam 1.706 tl trafik idari para cezası uygulanmış ve sürücü belgesine 30 ceza puanı (sürücünün ceza puanı sıfır idi) eklenmiş olup, araç eksikliklerini tamamlayıncaya kadar TRAFİKTEN MEN edilmiştir.

Yorumlar