Adli Tıp Kurumu Kamu Personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları ekranı açıldı!

Adli Tıp Kurumu 200 Kamu Personel alımı başvurusu nasıl yapılır sorusu lise mezunları tarafından yanıt bekliyor. Kamu personel başvuru şartları ekranı açıldı. Detaylar Ajanshaber.com'da.

Adli Tıp Kurumu'nda personel alımıyla ilgili günlerdir beklenen haber nihayet geldi. Adli Tıp Kurumu'nda yapılan açıklamaya göre kamu personel başvuru alımı başladı. Binlerce lise mezunu tarafından beklenen kamu personel başvuru ekranı açıldı. Geçtiğimiz günlerde Adli Tıp Kurumu yayınladığı ilanda lise mezunları arasında en az 200 adet personel alımı yapacağını duyurdu. Şimdi insanlar Adli Tıp kurumu kamu personel alımı başvurusu nasıl yapılır sorusuna yanıt bekliyor. Başvurular 4 Haziran Pazartesi gününden itibaren başladı. Kamu personel başvuru şartları nelerdir? İşte personel alımıyla ilgili merak ettiğiniz tüm detaylar...

ADLİ TIP KURUMU 200 KAMU PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından beklenen açıklama geldi. Adli Tıp Kurumu yayınlandığı ilanda kamu personeli alımı başvurularının 4 Haziran tarihinden itibaren başladığını duyurdu. Yayımlanan ilanda en az lise mezunu adaylar arasından 200 adet personel alımı yapılacağına yer verildi. 4 Haziran Pazartesi gününden itibaren başvuru yapma düşüncesi olan kişiler başvuru ekranı ile ilgili internette araştırma yapmaya başladı.

ADLİ TIP KURUMUNA BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ADLİ TIP KURUMU BAŞVURU ŞARTLARI

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
Son başvuru günü olan 22 Haziran 2018 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40’ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezî sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak. ( 01 Ocak 1981 ve sonrası doğumlular müracaat edebilecektir.)
Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak,
657 sayılı Kanunun 53’üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
Kamu haklarından mahrum olmamak,
Son müracaat tarihi itibarıyla istihdam edilecek sözleşmeli personel pozisyonu için gerekli öğrenim niteliğini taşıyor olmak.
Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.
2016 KPSS'den en az 70 almış olmak.

ADLİ TIP KURUMU NEDİR?

Adli Tıp Kurumu mahkemelerin resmi bilirkişilik kurumu olarak yasa ile kurulmuştur. Adalet Bakanlığına bağlı bir kuruluş olarak hizmet vermektedir. Merkezi İstanbul’dadır. Adli Tıp Kurumu Başkanı'nın adli tıp uzmanı olması gerekmektedir ve adli tıp uzmanları arasından, Adalet Bakanı tarafından yapılan teklifle Adalet Bakanı, Başbakan Yardımcısı, Başbakan ve Cumhurbaşkanının imzaladığı dörtlü bir kararname ile atanmaktadır.

Yorumlar