Emre Mor ilk maçında herkesi büyüledi

Danimarka’nın Nordsjaelland takımında forma giyen genç futbolcu Emre Mor, A Milli Takım formasını giydiği ilk maçta herkesi büyüledi.

Danimarka'da forma giyen genç oyuncu Emre Mor, milli takım tercihini Türkiye A Milli Takımı'ndan yana kullandıktan sonra ilk maçına çıktı. Karadağ karşısında sonradan oyuna giren genç futbolcu izleyenleri adeta büyüledi. Yüksek tekniği ve hızı ile sahada farkını hissettiren Emre Mor, EURO 2016 kadrosunda da yer aldı.

A Milli Takım’da çıktığı ilk maçında başarılı bir performans gösteren ve potansiyelini kanıtlayan genç oyuncu Emre Mor’un performansını Spor Yorumcusu Ali Ece, AjansHaber’e değerlendirdi... Emre Mor’un Danimarka Ligi’nde fiziksel açıdan ayakta kalmak adına top kontrolü ve tekniğini daha da geliştirdiğini söyleyen Ali Ece, “Dortmund gibi özel genç yetenekleri programlı şekilde kadroya katan ve geliştiren bir takımın Emre Mor ile ilgilenmesi, onun potansiyelinin ne kadar çok şey vaat ettiği adına da bir başka somut veri. Emre'nin kariyerindeki bir sonraki adımı, parlak potansiyelini ne kadar istikrarlı yıldız performansına dönüştürüp dönüştüremeyeceği açısından belirleyici olur” dedi.

Spor Yorumcusu Ali Ece, A Milli Takım’da çıktığı ilk maçında başarılı bir performans gösteren genç oyuncu Emre Mor’un performansını AjansHaber’e şöyle değerlendirdi:

 “DANİMARKA LİGİ DENEYİMİYLE, TEKNİĞİNİ DAHA DA GELİŞTİRDİ”

Emre Mor, daha Lyngby altyapısında oynarken geleceğin yıldızlarından birisi olarak gösteriliyordu. Bir ara Manchester United ve Liverpool, Emre Mor'u altyapı takımlarına transfer etmek istedi. Ancak Nordsjaelland'a gidip direkt fiziksel açıdan zorlu ama eğitici Danimarka Ligi'nde kendinden büyüklere karşı rakip oldu. İngiltere'deki altyapı takımları akvaryum ise Danimarka Ligi direkt dalgalı, bulanık bir okyanus kıyısı gibi. Bu Danimarka Ligi deneyimiyle Emre Mor, fiziksel açıdan ayakta kalmak adına top kontrolü ve tekniğini daha da geliştirdi.

Emre çok hızlı bir şekilde topla kat ederken topu kötü anlamda ayağına yapıştırmıyor, tam aksine bir anda çok zekice ayağından çıkartıp kaleyi ya da daha müsait durumdaki takım arkadaşını bulabiliyor. Bu günümüz futbolunda çok değerli bir fark yaratan özellik.

“BİR MAÇTA ‘TÜRK MESSİ’ İLAN ETMEK İYİLİK DEĞİL KÖTÜLÜK OLUR”

Karadağ karşısında milli takımımızın en heyecan verici oyuncularından birisi Emre Mor'du. Onu Türkiye Milli Takımı'na kazandıranlara da teşekkür etmek lazım. Yalnız direkt bir maçta "Türk Messi" ilan etmek Emre Mor'a iyilik değil kötülük olur.

Mario Götze de ilk çıkış yaptığında Beckenbauer onu "Alman Messi" ilan etmişti, kariyerinin kalanı şimdilik pek de o en üst seviyede olmadı. Bir başka handikap da Emre Mor'un adının hemen transfer piyasasının tam ortasına atılması. Bugün genç yeteneğin sosyal medya hesabından verdiği cevap akıllıca.

“DORTMUND’UN EMRE MOR İLE İLGİLENMESİ POTANSİYELİNİ BELLİ EDİYOR”

Tabii madalyonun diğer yüzüne bakarsak, Dortmund gibi özel genç yetenekleri programlı şekilde kadroya katan ve geliştiren bir takımın Emre Mor ile ilgilenmesi, onun potansiyelinin ne kadar çok şey vaat ettiği adına da bir başka somut veri. Emre'nin kariyerindeki bir sonraki adımı, parlak potansiyelini ne kadar istikrarlı yıldız performansına dönüştürüp dönüştüremeyeceği açısından belirleyici olur. Dilerim potansiyelini en fazla geliştirebileceği kulübe gider.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar