Emniyet'ten Türkiye genelinde "huzur operasyonu"

Emniyet Genel Müdürlüğünce Türkiye genelinde 9 bin 31 ekip, 50 bin 696 personel, 12 helikopter, 19 deniz aracı ve 201 dedektör köpeğin katılımıyla "Huzur Türkiye-2" uygulaması gerçekleştiriliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, zorlu hava şartlarında, aranan kişi ve araçların yakalanması, suçluların caydırılması, huzur ve güven ortamının devamının sağlanması adına 81 ilde eş zamanlı olarak geniş çaplı uygulama gerçekleştirildi. Uygulamalarda, özgürlük ve güvenlik dengesine özen gösteriliyor.

Uygulamaya Asayiş, Terör, Çevik Kuvvet, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Özel Harekat, Trafik, Uyuşturucuyla Mücadele, Deniz ve Havacılık şubelerinden 9 bin 31 ekipte görevli 50 bin 696 personel katılıyor. Uygulamada, 12 helikopter, 19 deniz aracı ve 201 dedektör polis köpeği kullanılıyor.

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ve ilgili daire başkanları, uygulamaları Koordinasyon Merkezinden canlı bağlantılarla anlık takip ediyor.

Şehir giriş ve çıkışlarıyla şehir merkezlerinde önceden tespit edilen 4 bin 967 hassas noktada, şüpheli kişi ve araçlar üzerinde arama, kimlik kontrolü ve plaka sorgulaması yapılıyor. "Huzur Türkiye" uygulamasının ilki, 9 Aralık 2016'da 5 bin 863 ekip, 40 bin 507 personel katılımıyla gerçekleştirilmişti. Öte yandan, uygulama sonuçlarının daha sonra açıklanacağı bildirildi.

VAN

Van'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele, Asayiş ve Trafik ekiplerinden oluşan 145 emniyet görevlisi, kent girişlerinde oluşturdukları 4 kontrol noktasında durdukları araçları aradı.

Ekipler, operasyonun ikinci bölümünde ise kafeterya, internet kafe, kahvehane ve tüm umuma açık mekanları denetledi.

Denetimler sırasında şüpheli kişilere yönelik Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgulaması yapıldı.

Operasyonun sonunda sorgulanan 443 kişiden haklarında arama kararı bulunan iki şahıs gözaltına alındı. Sorgulanan 42 araçtan biri trafikten men edildi, trafik kurallarına uymayan sürücülere 3 bin 811 lira ceza kesildi. Kontrol edilen 289 iş yerinden biri geçici olarak kapatıldı, 8'ine ise 4 bin 512 lira ceza uygulandı.

- BİTLİS

Bitlis'te kenttin farklı noktalarında dondurucu soğukta uygulama yapan 300 polis araçları durdurarak, kimlik kontrolü ve dedektör köpeği Nike ile arama yaptı.

Bitlis Emniyet Müdür Vekili Erdal Akbıyık, gazetecilere yaptığı açıklamada, 81 ilde eş zamanlı "Türkiye Güven ve Huzur Operasyonu 2" uygulaması yapıldığını söyledi.

Diğer huzur uygulamasının geçen yıl aralık ayında düzenlendiğini hatırlatan Akbıyık, şunları kaydetti:

"İlk huzur operasyonunun İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve Emniyet Genel Müdürümüz Selami Altınok'un direktifleri doğrultusunda gerçekleştirmiştik. Birçok suçlu ve aranan şahıs yakalanarak adli makamlara teslim edilmişti. Bu günde suç ve terör örgütleriyle mücadele ve ülkemizdeki mevcut ortamının devamını sağlamak amacıyla saat 19.30 ile 23.30 arasında 81 ilimizde eş zamanlı olarak sabit noktalar ve umuma açık yerlerde uygulama çalışmamız gerçekleşti. Amacımız vatandaşlarımıza daha sağlıklı, huzurlu ve güvenli Bitlis ortamını oluşturmak. Umarım bu amaca ulaşırız. Bitlis merkez ve ilçelerinde 300 personelimiz uygulamaya katıldı."

- HAKKARİ

Hakkari'deki uygulamaya narkotik, mali, terör, kaçakçılık ve organize, özel harekat, çevik kuvvet ve trafik ekiplerinin de aralarında olduğu yaklaşık 700 polis katıldı.

Şüpheli kişilere yönelik Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri yapıldı. Öte yandan çarşı merkezinde ana caddelerdeki cafe, okey salonları ve barlar da denetlendi.

- MUŞ

Muş'ta İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'ın koordinesinde merkez ve 5 ilçede aynı anda yapılan huzur operasyonuna asayiş, narkotik, terör, trafik şube ve çeşitli birimlerdeki ekipler katıldı.

Polis ekipleri durdurulan araçtaki şüpheli şahısların GBT kontrollerini yaptı, araçları aradı.

Vatandaşlardan Muhammet Samut, "Yapılan bu uygulamalardan memnunuz çünkü ülkemiz için, bizim için yapılıyor. Ülkemizin farklı bölgelerinde terör saldırıları yaşanıyor, bunlar için tedbir alınıyor, bu tür uygulamaların aslında daha sık yapılması lazım." dedi.

NEVŞEHİR

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentteki kafe ve eğlence merkezlerini denetledi.

Terörle mücadele, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, çevik kuvvet ve trafik ekiplerinin aralarında olduğu yaklaşık 300 polis il merkezi ve ilçelerde eşzamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Suçun önlenmesi ve suçluların yakalanması amacıyla kentin giriş ve çıkış noktalarında kontroller gerçekleştirilirken, iş yerlerine yönelik denetimlerde ise kimlik sorgulaması yapıldı.
Şüpheli şahısların üst aramalarının da yapıldığı uygulamada, narkotik arama köpeği "Irmak" da görev aldı.

Kafe ve eğlence merkezlerinde hassas burnuyla arama yapan Irmak, vatandaşların da ilgi odağı haline geldi.

KONYA

İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki yaklaşık bin polis, suçun önlenmesi ve suçluların yakalanması amacıyla karayolları, eğlence mekanları, kafeteryalarla kentin giriş çıkış noktalarında geniş çaplı denetim yaptı.

Asayiş, narkotik, terörle mücadele, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, özel harekat, çevik kuvvet ve trafik ekiplerinden oluşan yaklaşık bin polis, farklı noktalarda kimlik kontrolü yaptı, Genel Bilgi Taraması (GBT) gerçekleştirdi.

Uygulamalarda bir miktar uyuşturucu ve ruhsatsız silah ele geçirilirken, aranan çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

- AKSARAY

Kent merkezinde yaklaşık 500 polisin katılımıyla sabit yol uygulaması ve eğlence mekanları ile umuma açık yerlerde denetim yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki yaklaşık 500 polis, kent merkezindeki yollarda, eğlence mekanları ve umuma açık yerlerde "Huzur" uygulaması gerçekleştirdi.

Uygulamalarda 22 iş yeri denetlenirken 401 kişinin GBT kontrolleri yapıldı.

Yorumlar