Emekliye verilecek banka promosyonunda bilgi karmaşası yaşanıyor

Bir süredir gündemi meşgul eden emekliye verilmesi planlanan banka promosyonuyla ilgili bilgi karmaşası yaşanmaya devam ediyor. Bazı haberlerde bayramdan sonra konunun netleşeceği belirtilirken, bazılarında pazarlığın devam ettiği bilgisi yer alıyor.

Emekliye verilmesi gündemde olan banka promosyonu ile ilgili belirsizlik devam ediyor. Kimi kaynaklarda konu ile ilgili çalışmaların bittiği yapılan çalışmaların bayramdan sonra Başbakan Binali Yıldırım'a sunulacağı açıklanırken bir diğer kaynakda, emeklilerin kazanımlarına ideal çözümü üretebilmek için bankalarla olan görüşmelerin ve pazarlıkların devam ettiğini çözümün yıl sonuna kadar sonuçlanacağı yer alıyor. Yaklaşık olarak 11 milyon emekliyi ilgilendiren banka promosyonuyla ilgili haberlerin önümüzdeki günlerde netleşeceği tahmin ediliyor. 

"BİR BİLEK GÜREŞİDİR DEVAM EDİYOR"

Emeklilere verilmesi planlanan banka promosyonu ilgili gelişmeler yaşanırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu konu ile ilgili Bursa Kültürpark'taki Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği'ni (MÜSİAD) ziyaretinde bilgi verdi. Müezzinoğlu; "Emeklimizin kazanımı anlamında en ideal çözümü üretebilmek için bankalarla pazarlıklarımızı, görüşmelerimizi devam ettiriyoruz. Acele edersek, bankacıların verdiğini kabul ederiz. Bir bilek güreşidir, devam ediyor. Yıl sonuna kadar sonuçlandırırız" şeklinde açıklama yaparken bazı haber sitelerinde çıkan çalışmaların tamamlandığı promosyon ödemelerinin bayramdan sonra gerçekleşeceği yönündeki açıklama kafaları iyice karıştırdı.

VATANDAŞIN KAFASI İYİCE KARIŞTI

Emeklilerin maaşlarının yattığı bankalardan promosyon olarak alacakları ödemeler ile ilgili haber sitelerinin yapmış olduğu haberler sonrasında emeklilerin kafası iyice karıştı. Konu ile ilgili olarak çıkan bazı haberlerde bankalar ile sıkı pazarlığın yapılarak çalışmaların tamamlandığı ve banka promosyon ödemelerinin 4 ayrı kategoriye ayrılarak ödeme miktarının maaş üzerinden ödenmeye karar verildiği belirtildi. Bu habere göre, bankalar promosyon ödemeleri için emeklileri 0-500 TL, 500-1000 TL, 1000, 2000 TL ve üstü emekli maaşı alanlar olarak 4 gruba ayrıldı. 

BASINDA ÇIKAN HABERLERE "MÜEZZİNOĞLU" AÇIKLIK GETİRDİ

Banka promosyonu ile ilgili basında çıkan haberler ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu basın mensuplarına yapmış olduğu açıklama ile açıklık getirdi. Çalışma Bakanı "Bayramın kendisi bir müjdedir. Müjdeleri bayramdan sonra vermek lazım. Bayramın kendi müjdesi üzerine bir müjde vermek, doğru olmaz. Emekliye promosyon konusu yalnız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın değil, hükümetin de gündemi. Emeklimizin kazanımı anlamında en ideal çözümü üretebilmek için bankalarla pazarlıklarımızı, görüşmelerimizi devam ettiriyoruz. Acele edersek, bankacıların verdiğini kabul ederiz. Acele edersek, emeklimizin beklentilerini karşılayamayız. Bu anlamda biz de bankalar da en ideal çözümü bulmak için görüşmeleri sürdürüyoruz. Bir bilek güreşidir, devam ediyor. İnşallah bilek güreşini Sayın Başbakanımıza teslim edeceğiz. O, bileği olması gereken şekilde bükecektir. Herhalde bu yıl sonuna kadar emeklimizin banka promosyonunu sonuçlandırırız." dedi.

KAMUOYUNA YANSIYAN RAKAMLAR GERÇEĞE DAYANMIYOR

Promosyon ödemelerinde basında yer alan rakamların gerçeğe dayanmadığını da sözlerine ekleyen Müezzinoğlu, emeklerin ödemeler için acele etmemeleri gerektiğini vurgularak "Acele ederlerse arzu ettikleri gibi sonuçlandıramayabiliriz. Kime ne kadar verilecek onunla ilgili farklı emeklilik maaşları olduğu için bu konuda tek rakam yok. Ama banka promosyonuyla ilgili kamuoyuna, basına yansıyan rakamlar afaki (gerçek dışı) rakamlar" dedi.

Yorumlar