El-Bab operasyonunda 41 bin asker sınırda hazır bekliyor!

Suriye’de El-Bab bölgesinden DAEŞ’li teröristlerin temizlenmesi için yapılacak operasyonda ÖSO’nun yetersiz kalması ihtimaline karşı 41 bin Mehmetçik, sınırda hazır bekliyor.

Suriye’de El-Bab bölgesinden DAEŞ’li teröristlerin temizlenmesi için yapılacak operasyonda ÖSO’nun yetersiz kalması ihtimaline karşı 41 bin Mehmetçik, sınırda hazır bekliyor.

Terör örgütü DAEŞ’in çok önemli yığınak yaptığı El-Bab bölgesinin ele geçirilmesi için yapılacak operasyonda Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) yetersiz kalma ihtimaline karşı 41 bin Mehmetçik, sınırda hazır bekliyor. Bölgenin ele geçirilmesi için Türkiye’nin yüklü kara gücüyle Suriye’ye müdahalesine kesin gözüyle bakılıyor.

OPERASYONUN EL-BAB’A DOĞRU GENİŞLEMESİNE KESİN GÖZÜYLE BAKILIYOR

Fırat Kalkanı Harekatı’nda Çobanbey ve Cerablus arasındaki bölgeyi terör örgütü DAEŞ’ten temizleyen Türk Silahlı Kuvvetleri destekli Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) yeni hedefi El-Bab oldu. Fırat Kalkanı Harekatı’nda operasyonun DAEŞ’in yığınak yaptığı El-Bab'a doğru genişlemesine kesin gözüyle bakılıyor.

GENELKURMAY B PLANINI BELİRLEDİ!

El-Bab ilçesinin yalnızca ÖSO güçleriyle ele geçirilememe riski de bulunuyor. Bu ihtimale karşı Genelkurmay, B planını hazır bekletiyor. Harekâttan haftalar önce sınır hattına yığınak yapan, binlerce kişilik tank personeli ile piyade gücünü Suriye'nin sıfır noktasına yerleştiren TSK, El-Bab operasyonunda başarı için işi sıkı tutuyor.  Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Suriye'deki operasyonlar için müdahaleye hazır 41 bin asker bekletiliyor.

Suriye'nin en önemli kenti Halep'in kuzey kırsalındaki birçok bölge halen terör örgütü DAEŞ'in elinde bulunuyor. El-Bab başta olmak üzere Savran, Dabık, Hötümlet ve Aktarin beldeleri de terör örgütü DAEŞ’in işgali altında.

TÜRK KARA BİRLİĞİNİ ZORUNLU KILAN EN ÖNEMLİ FAKTÖR…

ÖSO’nun içinde olan sorunlar ve bölgede yeniden PYD tehdidinin artması, Türkiye'nin Suriye'ye kara gücü göndermesine dönük ihtimali güçlendiriyor. Fırat Kalkanı Harekâtı'na Türk kara birliği desteğini zorunlu kılan en önemli faktör olarak ise terör örgütü DAEŞ’in bölgede halen 150'den fazla yerleşim birimini 4 bin militanla elinde tutması olarak gösteriliyor.

DAEŞ'ın 4 bin militanına karşı ÖSO'nun Çobanbey bölgesindeki savaşçı sayısı ise yaklaşık bin 800. Bu askerlerin savaş kapasitesinin yeterli derecede olmamasının harekatı olumsuz yönde etkileyebileceğinin ihtimalinin bulunduğu ve bu yönde tedbir alındığı ifade ediliyor.

Yorumlar