Ekşi Elmalar vizyona girmek için artık gün sayıyor

Yılmaz Erdoğan'ın hem yazdığı hem de yönettiği Ekşi Elmalar filmi vizyon tarihi belli oldu. Ağustos ayında fragmanı çıkan filmde Erdoğan'ın dedeleri ve teyzelerinin hikayesi anlatılıyor.

Usta oyuncu Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı ve yönettiği Ekşi Elmalar filmi fragmanı çıktıktan sonra çok merak edildi. 1970-1990 yıllarının anlatıldığı filmde yazıp yönetmesinin yanı sıra başrolde de olan Erdoğan Belediye Başkanı Aziz Özay karakteri ile izleyici karşısında olacak. Gerçek olaylardan yola çıkarak böyle bir film yazdığını söyleyen Erdoğan'ın yanı sıra filmde Şükrü Özyıldız, Songül Öden, Fatih Artman, Ersin Korkut, Farah Zeynep Abdullah, Devrim Yakut ve şuan Familya dizisinde oynayan Şükran Ovalı yer alıyor. Dramın olduğu kadar komedinin de yer aldığı filmin geçtiğimiz günlerde basın toplantısı yapıldı. 28 Ekim'de vizyona girecek olan filmin ön biletleri ise Cinecity'de satışa sunuldu.

GERÇEK BİR HİKAYE

Yapımını BKM filmin üstlendiği Ekşi Elmalar vizyona girmek için gün sayıyor. Yılmaz Erdoğan gerçek hikayelerden oluşan filmi için Dedemin, teyzelerimin hikayesi olan Ekşi Elmalar, uzun bir yazma ve öncesinde daha da uzun bir yaşama sürecinden sonra, gerçek olaylardan esinlenerek hayata geçirdiğimiz bir filmdir cümlelerini kullandı. 2001 yılında çıkan Vizontele filmi ile benzerlikler taşıdığını da söyleyen ünlü oyuncu seyircileri heyecanlandıracak başka açıklamalarda da bulundu. 

BASIN TOPLANTISINA OYUNCULAR DA KATILDI

Ekşi Elmalar fragmanı ile Ağustos ayında izleyici karşısına çıktı. Şimdi ise filmin vizyona girmesine az bir süre kala oyuncuları ile konuşuluyor. Filmin basın toplantısına katılan oyuncular hem rollerinden bahsetti hem de mutluluklarını paylaştı. Oyunculardan Songül Öden filmde Belediye Başkanı'nın büyük kızı Türkan'ı canlandırıyor. Öden Türkan karakteri için ayakları toprağa basan bir karakter dedi ve Yılmaz Erdoğan'ın şiir gibi bir film yazdığını, onunla çalışmanın büüyk bir şans olduğunu dile getirdi. En son Çağan Irmak'ın Unutursam Fısılda filminde rol alan ve Ekşi Elmalar'ın oyuncuları arasında yer alan Farah Zeynep Abdullah ise Muazzez karakterine hayat verdi. Abdullah bu rolü için  Muazzez benim için anlatması zor bir karakter. Çok muzır, bıcır bıcır, etkileyici bir kız. Hem duygusal, hem akıllı, hem saf ve hiç evlenmemiş umarım benim sevdiğim kadar izleyici de onu sever dedi. Ersin Korkut ve Şükrü Özyıldız'ın da yer aldığı filmde Özyıldız rolünden söz ederken keyifle oynadığı bir film olduğunu ve bu projeden yer almaktan mutluluk duyduğunu söyledi

DEVAM NİTELİĞİ TAŞIYOR

En son yaklaşık üç yıl önce Kelebeğin Rüyası filmini yöneten Erdoğan bu filminin Vizyontele'nin devamı niteliğinde benzerlikler olduğunu söyledi. Yılmaz Erdoğan bu konu ile ilgili en son 11 yıl önce Vizontele sularındaydım. Bu film de aynı coğrafyada, aynı dönemde geçtiği için Vizontele’nin devamı denilebilir ama dünyalar çok farklı dedi. Ayrıca ünlü yönetmen filmdeki olumlu olan her şey gerçek fakat olumsuz kısımları ben uydurdum çocukluğumda bana çok şekil veren bir dönemdir bu, teyzelerim dünyanın en tatlı kimseleridir oyüzden dünyanın en tatlı insanlarını oynattık filmde dedi.

KÖYCEĞİZ'DE ÇEKİLDİ

Filmin çekimleri Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde başladı ve Antalya'da bitti. Ekşi Elmalar'ın hikayesinde Belediye Başkanı Aziz Özay birbirinden güzel üç kızı ve herkesin imrenerek baktığı meyve bahçesi anlatılıyor. Eşi Ayda ile Aziz Özay'ın hikayesi 1970 yılından başlayıp 1990 yılına kadar uzanıyor. 

FİLMİN FRAGMANI ÇIKTI

Yorumlar