Numan Kurtulmuş: 'Ekim’de 20 Bin öğretmen ataması yapılacak'

Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş, dün gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında 9 Ekim’de 20 Bin Öğretmen atamasının yapılacağını ifade etti.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, dün öğlen saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı ile açıklamalarda bulundu. Darbecilerin yargılama süreci ile ilgili bilgiler veren Kurtulmuş, Olağanüstü Hal durumunun 3 ay daha uzatıldığını açıkladı. Ekim ayında gerçekleşecek olan Öğretmen atamaları ile ilgili de bilgiler veren Numan Kurutulmuş, 9 Ekim tarihinde 20 bin öğretmen atamasının yapılacağını sözlerine eklendi. 

İLK SIRA KALKINMADA ÖNCELİKLİ YERLERDE

Ekim ayının 9’unda yapılacak olan öğretmen atamalarda, birinci derecede öncelikli yerlerin kalkınmada öncelikli yerlere olacağı belirtildi.

20 BİN ÖĞRETMEN ALINACAK

Ekim ayının 9'unda 20 bin öğretmen alımı yapılacak. Bu öğretmenlerimizin kalkınmada birinci derecede öncelikli yerlere atanacaklar.

 

15 BİN’İ SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN

Olağanüstü Hal kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’nda açığa alınma ve ihraçlar sonrasında boş kadro açığının sözleşmeli öğretmenlerden karşılanması kararı alınmıştı. Bu karar sonrasında harekete geçmişti. Geçen ay başvurusu alınan Sözleşmeli Öğretmenlik mülakat sonuçlarının açıklanmasından sonra sınavda başarılı olan öğretmenlerin eğitim kurum tercihleri devam ediyor. 7 Ekim Perşembe sona erecek olan tercih başvuruları 9 Ekim tarihinde gerçekleşecek olup sonuçlar 10 Ekim pazartesi açıklanacak.

5 BİN ATAMA DAHA YAPILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 5 bin sözleşmeli öğretmenin daha atanacağı öğrenildi. Ataması yapılacak olan öğretmenlerin dershane ve etüd merkezlerinde görev yapanlar arasından seçileceğini belirtildi. Yapılan açıklama sonrasında, dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde eğitim personeli arasından atanacak 5 bin sözleşmeli öğretmen için atama başvuru takvimide yayınlandı. Açıklanan takvime göre,ön başvurular 9 Eylül'de sona erdi.

ATAMALAR 10 EKİM’DE

MEB tarafından 18 ayrı il merkezinde yüzlerce komisyon tarafından gerçekleştirilen mülakat sınavlarının sona ermesinden sonra, mülakat puanları esas alınarak yapılacak olan atamalar için okul tercihleri devam ediyor. Öğretmen adaylarının mülakat puanlarının eşit olması halinde Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS P121 puan türü geçerli olacak. Tercih işlemlerinin sona ermesinden sonra Öğretmenlerin Atamaları 10 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. Atamalarının gerçekleşmesinden hemen sonra Öğretmenler görevlerine başlayacaklar. 

Yorumlar