8 Ekim Ehliyet Sınav sonuçları açıklandı! Nasıl öğrenilir?

Geçtiğimiz hafta açıklanması beklenen 8 Ekim Ehliyet Sınav Sonuçlarının 24 Ekim bugün saat 11.30 civarında MEB'den açıklandı. Sonuçların nasıl öğrenileceğini merak edenler meb.gov.tr dan sorgulama yaparak öğrenebilecekler.

Motorlu taşıtlar sınavının 5. geçtiğimiz hafta gerçekleşti. Sınavın sona ermesinden sonra sınav giren öğrencilerin heyecanlı bekleyişi bugün saat 11.30 sıralarında sona erecek. Milli Eğitim Motorlu Taşıtlar Sınav takvimine göre, 20 Ekim Perşembe günü açıklanacağı duyurulan MTSAS-5 Ehliyet sınavı sonuçları 5 günlik rotar ile 24 Ekim pazartesi günü açıklandı. Sonuçların açıklaması ile ehliyet sınav sonucunu nasıl öğreceklerini merak eden kursiyerler bunu iki farklı şekilde yapabilekler. 1. Şekil internet üzerinden Milli Bakanlığı'nın internet sitesi meb.gov.tr adresine giderek ilgili alanlara kullanıcı adı ve şifreleri ile öğrenebilecekleri gibi 2. şekilde de kayıtlı oldukları sürücü kursunu arayarak Ehliyet Sonucunu ve puanlarını öğrenebilecekler. 

SONUÇLAR BUGÜN AÇIKLANDI

Ehliyet sonuçlarının açıklanması için bekleyiş soan erdi. Geçtiğimiz hafta açıklanması beklenen MTSAS sonuçlarının açıklanmamasından dolayı adayları sonuçlrın biran önce açıklanması heyecanı sarmıştı. 8 Ekim tarihin yapılan ehliyet sınav sonuçlarının 24 Ekim (bugün) saat 11.30'da açıklandı.

SONUÇLAR MEB'DEN ÖĞRENİLECEK

Sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra, sürücü adayları sınavda başarılı olup olmadıklarını Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi  web sayfası meb.gov.tr adresinden kimlik numaraları  ve şifreleri ile ya da kayıtlı oldukları sürücü kuruslarını arayarak öğrebilecekler. 

MEB EHLİYET SINAVI SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

 

SINAV SONRULARI AÇIKLANMADI

Ehliyet sınav soruları daha önceki dönemlerde sınav tarihinden ortalama 2 gün sonra açıklanmasına karşın son yapılan sürücü belgesi sınavlarında sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra yayınlanıyor. 

SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ 

Ehliyet sınavı resmi sonuçlarının Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet  sayfasından açıklanmasının ardından, 10 gün içerisinde sınav sonucunuza itiraz edebilirsiniz. YEĞİTEK’e yapacağınız başvuru neticesinde, itiraz başvurunuz incelenerek sonuç hakkında size geri dönüş sağlanacaktır.

İtiraz başvurunuzu Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Ankara Merkez şubesi ve Türkiye Halk Bankası A.Ş. Küçükesat şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile 10 TL (On TL KDV Dahil) itiraz ücreti yatırarak, alınan banka dekontu ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile birlikte yapabilirsiniz. Faksla yapılan itirazlar kabul edilmez.

İTİRAZ EDİLEMEYECAK DURUMALAR 

Ehliyer Sınav sonuçlarına bazı durumlarda itiraz kabul edilmemektedir. Bu durumlar ise şöyle;

Sınav kurallarına muhalefeten aday sınava alınmamışsa, sınavın geçersiz sayılmasını gerektirecek bir durum oluşmuşsa ve aday sınavdan çıkarılmışsa ya da sınava girmemişse; bu durumda yapılacak itirazlar dikkate alınmaz.

Sınav sonucunun resmi olarak açıklanmasının ardından geçen 10 günlük süre aşılmışsa dilekçeler kabul edilmez.

Aynı şekilde itiraz için oluşturduğunuz dilekçede T.C. Kimlik numaranız belirtilmemiş ya da eksik işaretlenmişse, banka dekontu eklenmemişse; imza ve adres bilgileri noksansa yine işleminiz kabul edilmez.

BİR SONRAKİ SINAV

Sonuçların açıklanmasından sonra sınavda 70 puan ve üzeri alamayan adaylar yeniden sınava girecekler.  Tekrar yazılı sınava ya da ilk defa sınava girecek olan adaylar için 2016 yılının son sınavı 10 Aralık Cumartesi gerçekleşecek. 

 

Yorumlar