Ehliyet Sınavının bu hafta sonu yapılacak olan MTSAS-5 sınav giriş yerleri ve belgeleri belli oldu!

Motorlu Taşıtlar sürücü belgesi alacak olan adaylar için 2016 MTSKS -5 ehliyet sınavı MEB tarafından bu hafta sonu yapılacak. 8 Ekim Cumartesi saat 11.00'de yapılacak olan sınavın yerleri ve giriş belgeleri sürücü kurslarından öğrenilecek.

Sürücü belgesi almak isteyen adayların girmek zorunda oldukları Ehliyet Sınavı bu hafta sonu yapılacak. Yıl içerisinde altı dönem halinde gerçekleştirilen sınavda sürücü adayları İlk yardım, motor ve trafik alanlarından sınava girecekler. 8 Ekim 2016 Cumartesi saat 11.00´de yapılacak olan MTSKS-5 sınavı yurt genelinde 243 sınav merkezinde, 601 okulda, 9 bin 84 salonda yaklaşık olarak 175 bin 693 kursiyerin katılımıyla gerçekleşecek. Sınav süresi 60 dakika olurken sınavdan 70 ve üzeri not alanlar başarılı sayılacak. Sınav tarihinden ortalama iki hafta sonra açıklanacak olan olan Sınav Sonuçları, MEB'in sınav takvimine göre herhangi bir erteleme olmaması durumunda 20 Ekim 2016 tarihinde MEB'in internet adresi olan "http://www.meb.gov.tr"den yayımlanacak. Bu hafta sonu gerçekleşecek olan sınavı giriş yerleri ile sınav giriş belgeleri adayların eğitim gördükleri sürücü kurslarından temin edilecek.

SINAV BU HAFTA SONU

Motorlu Taşıtlar Kursiyerleri sınavının beşincisi olan MTSAS-5 sınavı 8 Ekim Cumartesi sabah saat 11.00’de yurt genelinde 243 sınav merkezide gerçekleşecek.  60 dk. Sürecek olan sınav süresince sürücü adayları “M”, “A1”, “A2”, “A” ,“B1” “B” “D1” “D” “C1” “C” ve “F” sınıfları olmak üzere 12 İlk Yardım,23 Trafik ve Çevre, 9 Araç Tekniği ve 6 Trafik Adabı olmak üzere toplam 50 sorudan sorumlu olacaklar. Sınavda 4 yanlış bir doğruyu götürmezken, sınavda başarılı olmak için baraj puanı olan 70 puanı geçmek gerekiyor. Barajı geçebilmek için toplam yapılan doğru sayısı önem taşıyor.    

“SONUÇLAR 20 EKİM’DE”

Hafta sonu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan 8 Ekim 5. Ehliyet sınavının sonuçları MEB 2016 Motorlu Taşıtlar Sınav takvimine göre herhangi bir erteleme olamaması durumunda "20 Ekim Perşembe" günü MEB’nın internet sitesi "http://www.meb.gov.tr"den üzerinden açıklanacak.

 

2017 MOTORLU TAŞITLAR SINAV TARİHLERİ

MTSKS -1 11 Şubat 2017 Cumartesi (Saat 14:00)

MTSKS -2 20 Mayıs 2017 Cumartesi (Saat 14:00)

MTSKS -3 29 Temmuz 2017 Cumartesi (Saat 14:00)

MTSKS -4 07 Ekim 2017 Cumartesi (Saat 14:00)

MTSKS -5 23 Aralık 2017 Cumartesi (Saat 14:00)

 

SINAV ÜCRETİ 60 TL

Sınava girecek olan sürücü adayları sınav giriş ücreti ödeyecekler.  2016 yılı itibariyle teorik sınav ücreti 60 TL olurken direksiyon sınav ücreti 70 TL olarak belirlenmişti.  

EHLİYET SINAVI İLE İLGİLİ SIK SORULAN SORULAR

A2 yada F ehliyetim var B,E almak istiyorum. Hangi derslerden sınava gireceğim?

Yeni ehliyet sistemine göre herhangi bir ehliyeti olan aday, almak istediği ehliyet sınıfının pratik derslerine (sürüş eğitimi) katılarak, sadece pratik sınava (direksiyon sınavı) girer.

Ehliyetim B, A2- E- D almak istiyorum hangi derslerden sorumluyum?

Yeni ehliyet sistemine göre herhangi bir ehliyeti olan aday, almak istediği ehliyet sınıfının pratik derslerine (sürüş eğitimi) katılarak, sadece pratik sınava (direksiyon sınavı) girer.

Yazılı ve direksiyon sınavı nerede yapılıyor?

Ankara Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün belirlediği okullarda yazılı sınav, direksiyon sınavı ise Milli Eğitim Müdürlüğünün ve Trafik Şube Müdürlüğünün belirlediği güzergahta yapılır.

Ehliyet Sınavında verdiğim yanlış cevaplar doğru cevaplarımı etkiler mi?

Etkilemez, yanlış doğruyu götürmüyor.

Ehliyet Sınavında toplam kaç soru sorulur?

Haziran döneminden sonra kurslara kayıt yaptıran kursiyerler için bütün sertifika sınıflarında toplam 50 soru sorulur.

Trafik , motor ve ilkyardım dersleri toplam kaç saattir?

Trafik 35 , motor 16 ve ilkyardım 12 olmak üzere toplam 63 saat ders verilir. Fark ehliyetleri B/A2-E-D ehliyetler için Motor dersinden 5 saat sorumludurlar

Ehliyetimi almadan sürücü sertifikasıyla araç kullanabilir miyim?

Hayır. Trafik Tescil Bürosuna başvurup sürücü belgenizi aldıktan sonra araç kullanabilirsiniz

Ehliyet Sınavı süresi toplam kaç saattir?

Haziran döneminden sonra kurslara kayıt yaptıran kursiyerler için 50 dakikadır. Sınav 11.00 de başlar. 11'i 1 dk. geçe kursiyer sınava alınmaz.

Sınavda başarısız olduğumda kaç defa sınava girme hakkım var?

Aday, en fazla 4 (dört) yazılı, 4 (dört) uygulama sınavına girme hakkına sahiptir. Sınav döneminde sınava girmeyen adayın 1(bir) hakkı kullanılmış sayılır. Adayın sınav gününde sınava giremeyeceğini gösterir yatakta tedavi gerektiren doktor raporu varsa 4 (dört) yazılı (test) ve 4 (dört) uygulama sınav hakkı bittikten sonra girmediği sınav için 1 (bir) hak daha kullanabilir. Sınav hakkı biten adayın dosyası iptal edildiği için MTSK müdürlüğüne yeni kayıt yaptırması gerekmektedir.

Yorumlar