Ehliyet Sonuçları Açıklandımı? Sonuçlar Meb MTSAS sorgu ekranından öğrenilecek

MEB tarafından gerçekleştirilen 8 Ekim 2016 MTSAS-5 ehliyet sınavı sonuçlarının açıklanması bekleniyor. 20 Ekim'de açıklanması beklenen sonuçlar açıklandıktan sonra meb sorgu ekranından öğrenilebilecek.

Ehliyet sınavı sonuçlarının bugün açıklanması bekleniyor. MEB tarafından yıl içersinde 6 dönen halinde yapılan Motorlu Taşıtlar sürücü belgesi sınavının 5. dönemi 8 Ekim Cumartesi günü yapıldı. Sınavın yapılmasından sonra sonuçaların açıklanması ile ilgili MEB tarafından önceden belirlenen tarih olarak 20 Ekim perşembe verilmesine karşın sonuçların henüz açıklanmaması sınava giren adaylarda sabırsızlığa neden oldu. Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı? Sorusu ile 8 Ekim Ehliyet Sonuçları ne zaman açıklanacak sorularına yanıt arayan adaylar için bekleyiş sürerken, sonuçların 24 Ekim pazartesi günü açıklanması bekleniyor. Yazılı sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra adaylar sınavda başarılı olup olmadıklarını meb.gov.tr sorgu ekranından kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak ya da bağlı oldukları sürücü kurslarını arayarak öğrenebilecekler. AÖF DGS kayıtve DGS ek yerleştirmelerine ilişkin detayları bulabilirsiniz. Adaylar, aof.anadolu.edu.tr adresinden Türkiye Programları bağlantısı “Dikey Geçiş” linkine tıklayarak internet başvurularını gerçekleştireceklerdir. Daha sonra kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak, banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF Bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır. İnternetten 2016 DGS başvuru işlemleri Cuma günü başlamış bulunuyor. Başvuru son tarihi ise 25 Ekim 2016 mesai saati sonu olarak duyuruldu.

SINAVDAN İKİ HAFTA SONRA AÇIKLANIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen MTSAS Ehliyet Sınav sonuçları genellikle sınavdan iki hafta sonra açıklamaktadır. 8 Ekim 2016 tarihinde olan sınav MEB takvimine göre 20 Ekim'de açıklanacağının ilan edilmesi ve henüz sonuçların açıklanmamış olmasından dolayı sonuçların açıklanma tarihinin 24 -25-26 Ekim tarihleri olabileceği tahmin ediliyor.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI MEB SORGU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

DAHA SONRA DİREKSİYON SINAVI VAR

Ehliyet sınavının sonuçlarının açıklanmasından sonra adayları sırada adayları ter döktürecek direksiyon sınavları başlayacak. Direksiyon sınavının tarihi net olarak açıklanmasa da genellikle sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra iki hafta sonra gerçeklşiyor. Sınavın yapılacağı tarihlerde yoğunluk olması durumunda bu süre daha ileriki tarihlere atılabiliyor. Direksiyon sınavına girecek olan adaylar sınav tarihlerini kayıtlı oldukları sürücü kurslarınından öğrenebilirler.

DİREKSİYON SINAVINDA YAPILMASI GEREKENLER

Direksiyon sınavında yapılması gerekenler neler olması gerekir:

-Heyecan olmamalı

-Direksiyon hocasının sınav öncesi yapılması gerekenleri (koltuk ayarlama, ayna ayarlama, emniyet kemerini bağlama, motoru çalıştırmadan önce vitesi boşa alma, vs..) harfiyen yapılması gerekir.

-Şerit değiştirme olduğunda, hangi şeride geçilecek ise o tarafa sinyal verilmeli ve yan aynadan bakarak yavaşça şerit değiştirmeli (Notu verecek olanların en hassas olduğu konu)

-Adaya soru sorulmadığı müddetçe konuşmaması, gözünü yoldan ayırmaması gerekir

Direksiyon sınavına giren adayın arabada kalma süresi 35 dakika ise, o aday sınavı geçmiş demektir.

 

EHLİYET ALMAK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR


- B ve G ehliyet sınıfları için 18 yaşını bitirmiş olmak.

- A1, A2, F ve H ehliyet sınıfları için 17 yaşını bitirmiş olmak.

- A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H ehliyet sınıfları için en az ilkokul düzeyinde eğitim almış olmak.

- C, D ve E ehliyet sınıfları için 22 yalını doldurmuş olmak.

- ‘Sürücü olur’ sağlık raporunu almış olmak.

-Nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

- Sabıka kaydının olmadığına dair dilekçeyi kurs müdürlüğüne teslim etmek.

- Son 6 ay içinde çekilmiş 1 adet vesikalık fotoğrafı Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

Yorumlar