Ehliyet Sınavı Sonuçları Ekim sonu MEB den açıklanacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yıl içerisinde dönemler halinde yapılan Motorlu Taşıtlar 8 Ekim 2016 MTSAS-5 ehliyet sınavının sonuçları 20 Ekim perşembe günü Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinden açıklanacak.

Sürücü belgesi almak isteyen vatandaşları katlmak zorunda oldukları 08 Ekim Ehliyet Sınavı tamamlandı. Yaklaşık olarak 175 bin 693 sürücü adayı girmiş oldukları sınav 1 saat sürdü. Sınav sonunda sürücü belgesi sahibi olmak için sabırsızlanan adaylar Ehliyet Sınavı Sonuçlarının açıklanma tarihini sabırsılıkla bekliyorlar. Sınav sonuçları sene başında yayınlanan 2016 Motorlu Taşıtlar sınav takvimine göre (erteleme olmaması durumunda) 20 Ekim 2016 perşembe günü açıklanacak. Sınav sonuçlarının açıklanmasından sonras adaylar Milli Eğitim Bakanlığı'nın web sayfası meb.gov.tr adresine Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaraları ile giriş yaparak öğrenebilecekler. Sınavda başarılı olmak için adayların 70 puan ve üzeri almaları gerekiyor. Bu puanı almayıp barajın altında kalan adaylar için tekrardan sınava girecekler. Adayların tekrar girecekleri bir sonraki sınavın tarihi ise, yılın son ayında yani 10 Aralık 2016'da girecekler. Sınavın giriş ücreti 12 Ekim tarihi ile 15 Kasım tarihinde ilgili bankara yatırılacak.Yıl içerisinde belli aralıklarla gerçekleştirilen sınav en son 27 Ağustos'ta gerçekleştirilmişti.

SONUÇLAR 20 EKİM'DE AÇIKLANACAK

8 Ekim cumartesi yapılan ehliyet sınavının sonuçları MEB sınav takvimine göre (herhangi bir erteleme olmaması durumunda) 20 Ekim Perşembe günü açıklanacak. Adaylar, sınav sonuçlarını meb.gov.tr adresine T.C Kimlik numaralarını girerek öğrenebilecekler. Sınav sonuçları açıklandığında aşağıdaki belirtilen linkin içerisinden öğrenilebilecek. Ayrıca kursiyerin bağlı bulunduğu özel MTSK müdürlükleri, Özel MTSK Modülü’nden sınava giren kursiyerlerin sonuç listesini alarak kursiyerlere tebliğ edecektir.

EHLİYET SINAVI SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

YENİDEN SINAVA GİRECEKLER

Bu hafta sonu gerçekleşen MTSAS-5 sürücü belgesi sınavına giren adaylardan sınavda 70 puan alamayarak barajı aşamayan adaylar, yeniden sınava girecekler. Bir sonraki sınav 10 Aralık 2016 gerçekeşecek. Yeniden sınava girecek olan adayaların sınav giriş ücretini 12 Ekim 15 Kasım 2016 tarihleri arasında ilgili bankalara yatırmaları gerekiyor.

 

İKİNCİ AŞAMA DİREKSİYON SINAVI

Sürücü Belgesi alacak olan adaylardan yazılı sınavda başarılı olan adaylar için ikinci zorlu aşama olan direksiyon sınavı geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından genellikle sınav sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren 2 ya da 3 hafta sonra gerçekleştiridiği sınavda adayların ehliyet almaya hak kazabilmeleri için zorlu aşamaları geçmeleri gerekiyor.

ÖZEL VİDEO HAZIRLANDI

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) ehliyet direksiyon sınavlarının ülke genelinde aynı standartlarda yapılması amacı ile uygulanması gereken kuralları içeren özel bir video hazırlandı. MEB tarafından illere gönderdiği ve sınavlardan önce sınavı yapanlara izlettirilmesi istenen 20 dakikalık videoda, adaylara davranış tarzından sınavlarda uyulması gerekli kurallara kadar tüm detaylar yer alıyor. Video ile ehliyet sınavlarının ikinci ve en önemli basamağı olan direksiyon uygulama sınavlarının ülke genelinde aynı standartlarda yapılabilmesi hedefleniyor.

PERSONELDE GÖREVİNİ İYİ YAPACAK

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünce Kurgu ve senaryosu hazırlanan video aynı zamanda, İstanbul Sürücü Kursları Federasyonu tarafından Genel Müdürlük adına çekimi yapılan direksiyon uygulama sınav videosu, kursiyerlerin, kursta görevli personelin, sınav yapıcılarının ve sınavda görev alan tüm personelin görevlerini daha iyi yapabilmelerini hedefliyor. Direksiyon uygulama sınavlarından önce seyrettirilecek video ile eğitimlere büyük katkı sağlanması ve ülke genelinde belli bir standardın yakalanması öngörülüyor.

Yorumlar