Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ehliyet sınav sonuçları için meraklı bekleyiş kursiyerler tarafından merak ediliyor. 2018 yılının beşinci ehliyet sınavı en son 22 Aralık'ta gerçekleşmişti. Kurallar gereği kursiyerler direksiyon eğitimine girmeden evvel teorik dersleri başarıyla tamamlamalı. Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Eğer teorik sınava girdiyseniz sürekli olarak sınavın açıklanma tarihine bakmanıza gerek yok. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl içerisinde gerçekleştirdiği çoğu sınavdan olan ehliyet sınavlarının sonuncusu 22 Aralık'ta sona erdi. Sınavın üzerinden neredeyse bir hafta geçmesine rağmen kursiyerler sonuç araştırmalarını devam ettiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı, yılın başında yayıma soktuğu Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav takvimi ile önemli tarihleri halk ile paylaşmıştı.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MEB'in yayımladığı Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 2018 Yılı Sınav Takvimine göre, 22 Aralık'ta gerçekleştirilen ehliyet sınavının sonuçları 3 Ocak 2019'ta açıklığa kavuşacak.

EHLİYET SINAV BARAJ PUANI KAÇTIR?

Bilhassa kursiyerler sonuçların açıklanmasından önce bu konuyu daha çok merak ediyor. Yazılı sınavda baraj puanı "70" olarak belirtilmiştir. 12 adet ilk yardım, 23 adet trafik, 9 adet motor, 6 adette trafik adabı sorusu olmak üzere totalde 50 soru adayların karşısına çıktı. Sorulan 50 sorudan 35 doğruyu çıkartabilenler, bir sonraki direksiyon sınavı aşamasına hak kazanabilecekler.

KAĞIT VE KALEM KULLANIMI SONA ERECEK!

Normalde önceden isteyen hem e-sınav olarak adlandırılan sınava hem de klasik sınava girebiliyordu. Bundan sonra kağıt ve kalem kullanımı sona erecek ve adaylar sadece e-sınav'a girecek. E-sınav'da sorular bilgisayardan yanıtlanacak ve adaylar sınav sonuçlarını sınavları bittiği anda öğrenebilecek. Kolay arayüzü ile adaylar, cevap kağıdında yanlış işaretleme, işaretlemeyi unutma gibi hataları yapmayacak. Üstelik bilgisayar kullanmayı bilmeyenler bile soruları kolaylıkla cevaplayabilecek.

Yorumlar