Ehliyet Sonuçları bugün saat kaçta açıklanacak? İşte Ayrıntılar...

Ekim ayının başında yapılan ehliyet sınavının sonuçları bugün herhangi bir erteleme olmaması durumunda öğle saatlerinde MEB'in internet sitesinden açıklanacak. Adaylar 8 Ekim 2016 Ehliyet sonuçlarını meb.gov.tr dan sorgulama yaparak öğrenecekler.

Geçtiğimiz hafta ehliyet sınavına giren adayların heyecanlı bekleyişi bugün sona eriyor. 8 Ekim'de MTSKS-5 Ehliyet sınavı sonuçları 2016 Meb Sınav takvimine göre, 20 Ekim Perşembe günü açıklanacak. Sonuçların açıklanması ile adaylar Ehliyet sonuçları bugün saat kaçta açıklanacak sorusunun yanıtını da almış olacaklar. Sınavın açıklanma saati ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belli bir saat verilmese de, daha önceki dönemlerde yapılan sürücü belgesi sınavlarının sonuçlarının açıklanma zamanı gözönüne alındığında, 8 Ekim Ehliyet Sınavı Sonuçlarının herhangi bir erteleme olmaması durumunda bugün öğle saatlerinde açıklanması bekleniyor. Sonuçların açıklanmasından sonra adaylar meb.gov.tr' adresinden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaraları ve şifreleri ile sorgulama yaparak öğrenebilecekler.

BUGÜN AÇIKLANIYOR

Bu yılın son motorlu taşıtlar sınavından bir önceki sınav olan MTSAS-5 ehliyet sınavının sonuçlarının bugün açıklanması bekleniyor. Sonuçların açıklanmasından sonra sürücü adaylarını zorlu bir süreç olan direksiyon uygulama sınavı bekliyor. Bu yıl değişen kuralları ile adayları zorlayan sınavda adaylar, geri geri park etmekten trafikte nasıl davranmaları gerekeceklerine kadar pek çok alanda başarılı olmak zorundalar.

 

EHLİYET SINAVI SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

BİR SONRAKİ EHLİYET SINAVI 

Ehliyet sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra sınavda 70 puan ve üzeri alan adaylar başarısız sayılacaklar ve tekrar yazılı sınava girmeleri gerekecek. Sınavda başarısız adaylar ile ilk kez sürücü belgesi sınavına girecek olan adaylar için yılın en son sınavı MTSAS-6 10 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirilecek olup sınava girecek olan adayalar sınav ücretlerini 12 Ekim'le 15 Kasım tarihleri arasında yatıracaklar. 

 

VİDEOLU EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanlığı 81 il de yapılama direksiyon uygulama eğitimlerinin aynı olması amacıyla videolu eğitim sistemine geçti. Bakanlığın illere gönderdiği ve sınavlardan önce sınavı yapanlara izlettirilmesi istenen 20 dakikadan oluşan videoda, adaylara davranış tarzından sınavlarda uyulması gerekli kurallara kadar trafikte uyması gereken kurallar ile ilgili tüm detaylar yer alıyor. Kurgu ve senaryosu MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünce hazırlanan ve İstanbul Sürücü Kursları Federasyonu tarafından Genel Müdürlük adına çekilen direksiyon uygulama sınav videosu, kursiyerlerin, kursta görevli personelin, sınav yapıcılarının ve sınavda görev alan tüm personelin görevlerini daha iyi yapabilmelerini sağlamak amaçlanıyor.

Yorumlar