Eğitime Kar Nedeniyle 10 İlde Ara Verildi

Yurdun büyük bir bölümünde etkisini arttırarak devam eden kar yağışı, ulaşımda aksamalara neden oluyor. 10 Şehirde ve bazı ilçelerde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

Yurdun büyük bir bölümünde etkisini arttırarak devam eden kar yağışı, ulaşımda aksamalara neden oluyor. 10 Şehirde ve bazı ilçelerde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

Saat 21:00’ de yapılan açıklamayla Bolu, Uşak, Çankırı, Kırıkkale’ de tüm şehirde okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Ayrıca Kastamonu’ nun Kent merkezi ve dokuz ilçesi, Bingöl’ ün merkeze bağlı tüm köyleri ile 4 ilçesinde, Konya’ nın Beyşehir, Karaman’ ın Sarıveliler ilçelerinde, Samsun ve Çorum’ un bazı ilçelerinde de yoğun kar yağışının oluşturduğu olumsuzluklar nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Kırıkkale Valiliği’ nden yapılan açıklamada, yoğun bir şekilde devam etmekte olan kar yağışının ardından meydana gelebilecek buzlanmanın, özellikle ulaşımda büyük sorunlara neden olabileceği, bu sebeple şehir genelinde Özel ve resmi anaokulları, ilk, orta ve liseler, özel rehabilitasyon merkezleri ve özel eğitim kurumları, halk eğitim merkezleri ve rehberlik araştırma merkezlerini kapsayacak şekilde eğitime bir günlük kar tatili kararı aldı.

Kastamonu’ nun şehir merkezinin yanı sıra Ağlı, Küre, Araç, İhsangazi, Azdavay, Devrekani, Taşköprü, Tosya ve Bozkurt ilçelerinde okullar 1 günlüğüne tatil edildi.

Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğü Ve Bolu Valiliği’ de benzer açıklamalarla, kar yağışının yoğunlaşması üzerine, okulların bir gün tatil edildiğini duyurdu.

İSTANBUL’DA TATİL YOK

Hafta sonu İstanbul’ un bazı bölgelerinde başlayan kar yağışı nedeniyle, okullar için tatil beklentisi oluşmuştu. Ancak İstanbul’ da kar nedeniyle okulların tatil edilmesi söz konusu değil. Yetkili kurumlardan bu yönde bir açıklama gelmedi. Bununla birlikte kent genelinde kar yağışının giderek daha fazla etkili olması bekleniyor. Devam eden kar yağışı nedeniyle bazı uçak seferlerinde de iptaller oluştu.

ANKARA’DA DA KAR TATİLİ YOK

Ankara’ da devam eden kar yağışı nedeniyle, okullarla ilgili bir tatil beklentisi oluşmuştu. Ancak meteorolojiden alınan verilere göre, kar yağışının gece saatlerinde etkisinin azalması bekleniyor. Bu sebeple eğitim ve öğretimde herhangi bir tatil kararı alınmasının gerekli görülmediğine dair Ankara Valiliği’ nden açıklama yapıldı.

KAR YAĞIŞI KARA VE HAVA ULAŞIMINDA AKSAMAYA NEDEN OLUYOR

Akseki-Seydişehir kara yolunda yoğun kar yağışı sebebiyle trafikte kesilmelere neden oluyor. Şanlıurfa ve Gaziantep’ te kar yağışıyla birlikte sis oluşumu hava ve kara yolu ulaşımında zaman zaman akasmalara sebep oluyor. Yurdun bazı bölgelerinde devam eden yoğun kar yağışı, özellikle yoğun trafiğin bulunduğu bölgelerde sorunların ortaya çıkmasına neden oluyor. Arttırılan trafik önlemleri ve ekip sayılarıyla, ulaşımda yaşanan aksamaların olabildiğince kısa sürede ortadan kaldırılması sağlanıyor.

Yorumlar