Edirne'nin "altın üçgeni" canlandırılacak

Selimiye, Eski ve Üç Şerefeli camilerinin yapım yerleri bakımından üçgene benzemesi ve turizm destinasyonu olması nedeniyle "altın üçgen" olarak anılan alanın daha fazla canlanması için proje çalışması yapılacak.

Mimar Sinan'ın eşsiz eseri Selimiye ile hat yazılarıyla büyüleyen Eski ve Osmanlı'da ilk revaklı avlunun denendiği Üç Şerefeli camilerinin bulunduğu ve "altın üçgen" olarak anılan bölgenin turizm açısından canlanması için çalışma yapılacak.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Meclis Salonu'ndaki olağan meclis toplantısı öncesinde, kentin büyük bir meydana ihtiyacı olduğuna dikkati çekti.

Edirne'de meydan olarak en uygun yerin, dizilişleri bakımından üçgeni andırmaları ve turist hareketliliği sağlamasıyla "altın üçgen" olarak anılan Selimiye, Eski ve Üç Şerefeli camilerinin oluşturduğu bölgenin olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Orduevinin kavşağından başlayarak Maarif Caddesi girişine kadar olan bölgede, kentin hem meydan ihtiyacını karşılama hem de kente eski geçmişiyle buluşma zemini yaratacak bir düzenleme gerekiyor. Bu konuda Edirne Valisi Günay Özdemir'le de görüştüm. Bu kentin eski kapatılmış yolları var. O yolların tekrar açılması gerekiyor. Böylece yapılabilecek meydan için alan oluşturulur. Valimiz de bu konuyla ilgili çalışmaya başladığını ve haklı olduğumuzu söyledi. Eğer bunu gerçekleştirebilirsek, Edirne'nin en azından Osmanlı'dan bugüne yaşam alanı olarak kullandığı o eski merkezi de ortaya çıkarmış olacağız. Aynı zamanda Üç Şerefeli, Eski Cami ve Selimiye arasındaki altın üçgeni günümüze kazandırmaya çabalıyoruz."

Yorumlar