Ecomedya ile yükselişe hazır olun! - Kurumsal SEO Danışmanlığı

Kurumsal SEO danışmanlığı ve kurumsal pazarlama stratejisinin katkılarını Ecomedya'ya sorduk... Günümüzde birçok haber kuruluşunun ve kobi işletmelerinin üzerinde durduğu SEO stratejileri neler? Tüm merak edilenler Ajans Haber'de.

Günümüzde herkes tarasından yaygın olarak kullanılan internet ağı beraberinde de yeni teknolojileri  getiriyor.  Merak edilen ve öğrenilmek istenen en küçük bir bilgi için bile kullanıcılar internet araştırması yapıyorlar. Bu yüzden dijital sektörde yer almak ve Google aramalarında en üst sıralarda bulunmak isteyen web siteleri "SEO" çalışması yapıyor. İngilizce açılımı Search Engine Optimization olan ve Türkçe'ye arama motoru optimizasyonu olarak çevrilen SEO sektörde öne çıkmak isteyenler için ideal bir yöntem oluyor. Ülkemize ilk kez 2007 yılında giren SEO ile şirket ve kurumsal firmaların, internet reklamcılığına verdikleri önemin gittikce arttığını gösteriyor. Arama sonuçlarında ilk sıralarda olmak şirketler için büyük önem taşıyor, çünkü kullanıcılar uzun uzun aramalar yaparak farklı sayfaları gezmek yerine ilk çıkan sayfaya tıklamayı ve tek kaynaktan istedikleri bilgiyi almayı tercih ediyor. Yapılan araştırmalarda Google aramalarında ilk sırada olmanın kullanıcı ile ürün arasında bir ilişki oluşturduğunu ortaya koyuyor. Örneğin plastik tabak-bardak satışı yapan bir firmanın Google aramasında plastik tabak yazıldığında ilk sırada çıkması kullanıcının ilişkisini arttırıyor ve doğal bir reklam çalışması yaratıyor. Fakat Google gibi büyük bir arama motorunda ilk sıralarda yer almak çok kolay olmuyor. Kullanıcı bildirimlerini göz önünde bulunduran dev arama motoru siteye ve içeriğine de çok önem veriyor. Kullanıcıyı yanıltmayan ve kandırmayan içerikler sitenizin sıralamalarda birinci olmasına etkide bulunuyor. Ulusal haber SEO'su denince akla gelen ilk firma olan Ecomedya.com, tecrübeli ekibi ile diğer sitelerden sıyrılarak kalitenizi ortaya çıkarmaya ve aramalarda üst sıralarda yer almanıza destek oluyor. 

SEO NASIL ÇALIŞIYOR VE FAYDALARI NELER?

Markalarının bilinirliğini arttırmak isteyen ve daha çok kullanıcıya ulaşmak isteyen firmalar SEO ile daha az maliyetle daha çok kişiye ulaşmaktadır.  Seo çalışmalarında anahtar kelime ve içerik uygunluğu çok önemlidir. Google da web sayfalarının arama motorları tarafından daha kolay bir şekilde taranmasına olanak sağlayan teknik algoritmalar bulunur. Sayfanızın sıralamalarda yükselmesi için tarama yapan Google botları içerik uygunluğuna ve kullanıcı deneyimine çok dikkat etmektedir. Eğer sitenizi kurup SEO'ya uyumsuz içerikler oluşturursanız, siteniz Google için başarısız bir sitedir. Yukarıda yer alan örnekten devam edecek olursan plastik tabak, plastik bardak gibi anahtar kelimelerden bağımsız bir şekilde oluşturulmuş site istediğiniz kitleye ulaşmanızı sağlamayacaktır. Fakat dev arama motoru sadece bunlara değil İlgili anahtar kelimeleri kalın veya italik şekil gibi özellikler kullanarak önplana çıkarmak, tablo düzeni ile tasarlanmamış, CSS tabanlı sitelerin oluşturulması, link sayısının 100'ün altında tutulması, resim alt etiketlerinin içerik ile uyumlu olması, sitedeki metinlerin site geneli ile uyumlu olması, alınan alan adının anahar kelimeleri içermesi, sitenin güvenlik sertifikası olması gibi birçok detayı da göz önünde bulundurmaktadır. 

AJANSHABER, ECOMEDYA İLE AGRESİF BİR BÜYÜME SERGİLEDİ  
 
Eco medya ekibiyle ajanshaber.com'da birbuçuk yıl gibi küçük bir zaman diliminde gelen büyük başarıyı değerlendiren Eco Medya Genel Koordinatörü Buğra Burak BEŞLER, " Dijital pazarlama, internet ortamında yani dijital kanallar (Google, sosyal ağlar, bloglar, haber siteleri vb.) yardımıyla yapılan bir pazarlama çeşididir. Sektörde, online marketing, online pazarlama, internet pazarlama, performans pazarlama olarak da bilinir. Dijital pazarlamayı bir pasta olarak düşünürsek o pastayı oluşturan birçok dilim vardır. Yani dijital pazarlamanın içinde uzmanlık gerektiren birçok bölüm var. Bunların en başında SEO gelmektedir. Günümüzde büyüklü küçüklü her işletme bir pazarlama stratejisine ihtiyaç duyduğunu belirten BEŞLER, Haber sitelerinin algı oluşturmaları ve marka olmaları için SEO'nun vazgeçilmez olduğuna vurgu yaptı. 

Ecomedya Tanıtım Videosu


ECOMEDYA İLE YÜKSELİŞE HAZIR OLUN!

Eco Medya, profosyonel ekibinin yürüttüğü SEO çalışmalarıyla marka bilinirliğini arttırarak belirlenen web sitesinin müştelerin hemen ulaşabileceği düzeye gelmesini sağlar. Böylece istenilen ürün ve hizmetlerin tanıtımı kolaylıkla yapılmasını, kampanya ve indirimleri müşterilerinize hemen ulaştırabilmenin yanı sıra maddi harcamalarınızı da minimum seviyeye indirmenizi sağlar. Çağdan geri kalmamak ve rakiplere karşı güçlü olabilmek için SEO uzmanları ile çalışmak gerekmektedir. Çünkü uzmanlar bu çok yönlü çalışmanın en önemli noktalarına hakimdirler. Bilgisiz ve özensiz bir şekilde yapılan çalışmalar sitenize yarar sağlamak yerine zarar verebilir. Bu yüzden çalışmaların dikkatli ve etkili bir şekilde yapılması gerekir. Google'da sitenizin güncellendiğini ve içerik kalitesini gördükçe sizi üst sıralara zamanla taşıyacaktır. Bu da zamanla hem organik hem de kalıcı çalışmalar elde ettiğinizi gösterecektir. Artık internet üzerinden yapılan çalışmalar daha çabuk geri dönüş sağladığı için televizyon ve gazeteler yerine ECOmedya'yı tercih ederek hızlı ve kolay bir yükseliş elde edebilirsiniz.

Yorumlar