Dünyanın ilk robot röportajı yapıldı

Geride bıraktığımız aylarda şakayla karışık 'insanlığın sonunu getireceğim' açıklamasıyla bir anda ilgi odağı olan insansı robot Sophia, ünlü ABD'li sunucu Charlie Rose'un konuğu oldu.

  • Bugüne kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dahil birçok isimle röportaj yapan Rose, kariyerinde bir ilk yaşadı ve 60 dakika süren programında Sophia'yı konuk etti.

  • VİDEO İÇİN TIKLAYIN

  • Mimikleriyle, reaksiyonlarıyla ve yüz yapısıyla gelmiş geçmiş en insansı robot olarak kabul edilen Sophia, 60 dakika boyunca Charlie Rose'un sorularını yanıtladı. Hong Kong merkezli Hanson Robotics'in tasarladığı robot, söz arasında espri yapmayı da ihmal etmedi.

    Röportaj esnasında en çok dikkat çeken sahne ise Sophia'nın Charlie Rose'a kur yapması oldu. Charlie Rose, Sophia'nın “bunca zamandır seni bekliyordum" sözü karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. “Beni mi bekliyordun?" sorusunu yönelten Rose'a Sophia “aslında hayır, ama seni tavlayabilmek için güzel bir yol" diye esprili yanıt verdi.

    Sophia'nın 60 dakika boyunca sorunsuz bir şekilde sorulanlara cevap vermesi dikkatlerden kaçmadı ve çalışmaların geldiği boyutu gözler önüne serdi. Sophia'nın sahip olduğu özellikler şöyle:

    - Robotun yüzü İngiliz oyuncu Audrey Hepburn'den esinlenerek oluşturuldu
    - Sophia, 62'den fazla yüz hareketiyle duyguları taklit edebiliyor
    - Gözlerindeki kameralar sayesinde karşısındaki yüzleri izleyebiliyor
    - Chrome işletim sistemiyle uyumlu çalışan ses tanıma sistemine sahip
    - Göz teması kurabiliyor, söylenenleri anlayıp zeki ve esprili cevaplar verebiliyor.

Yorumlar