Dünyanın en büyük uçağının gökyüzünde ilk kez süzüleceği tarih belli oldu!

Uzay incelemelerine katkı sağlaması beklenen ve büyüklükte emsali olmayan uçağın gökyüzünde ilk kez süzüleceği tarih verildi.

Uzay incelemelerine katkı sağlaması beklenen ve büyüklükte emsali olmayan uçağın gökyüzünde ilk kez süzüleceği tarih verildi.

Dünyanın en büyüğü olarak yapılan ve uzay incelemelerinde yardım sağlayacak olan  Stratolaunch'ın gökyüzünde süzüleceği tarih belli oldu. Uçağın kanat açıklığı bir futbol sahasından da büyük olan uçak en son Şubat'ta bir takım teste tabii tutulmuştu. 

Stratolaunch, tam 6 Boeing 747 motora sahip. Uzay araştırmalarında kullanılmak üzere tasarlanan devasa uçaüın, Haziran'da roketleri yaklaşık 10 bin metre yüksekliğe taşıyıp  uzaya fırlatacağı açıklandı.

Uzaya gönderilecek roketleri atmosferin üst katmanlarına taşıyacak

Devasa uçağın kanat genişliği 117 metre yani en yakın büyüklükte olan Boeing 747'nin iki katı.Yaklaşık 250 tonluk taşıma kapasitesiyle uzay araştırmalarında görev alacak olan devasa uçak  226 ton ağırlığında ve 250 ton yük taşıma kapasitesine sahip bir teknoloji harikası. 

Dünyanın en büyük uçağı, Mohavi Çölü'nde kendisine özel düşünülmüş bir hangarda üretildi. Uçakta 6 jet motoru ve 28 tekerlek bulunuyor.

Uçağın kuyruk uzunluğu 15 metre ve kanat açıklığı 117 metre. 

İkiz göde ve kokpit tasarımı ile emsali bulunmayan uçağın uzay araştırma maaliyetlerini düşürmesi planlanmakta.

Hali hazırda kullanılan roket kaklışlarından çok farklı olan bu teknik ile uydular yörüngeye daha uygun bir şekilde fırlatılabilecek.

 

 

Yorumlar