Silva, buzul kaybını büyük bir "endişe kaynağı" olarak yorumlarken, "Avrupa Alpleri'nde aşırı erime dönemi yaşandı. Son iki yılda İsviçre'deki buzullar mevcut hacimlerinin yaklaşık yüzde 10'unu kaybetti." dedi.

Küresel ortalama deniz seviyesinin geçen yıl rekor seviyeye ulaştığına dikkati çeken Silva, bunun, insan faaliyetlerinden kaynaklanan sera gazı emisyonları nedeniyle ısınan iklimin etkisini gösterdiğini bildirdi.

Silva, "Okyanus ısı miktarı da yaklaşık 65 yıllık gözlem kayıtlarındaki en yüksek seviyesine ulaştı. En çok konuşulan iklim göstergesi yıllık küresel sıcaklıktır. 2023, kayıtlardaki en sıcak yıl oldu." ifadesini kullandı.

"Avrupa, 1980'den bu yana küresel ortalamanın iki katı kadar ısınıyor"

Silva, daha sıcak bir atmosferin bazı bölgelerin daha yoğun yağış alma şansını artıracağı, atmosferin buharlaşma talebinin daha yüksek olması nedeniyle diğer bölgelerde ise şiddetli kuraklıkların yaşanacağı anlamına geleceğini söyleyerek, "Dolayısıyla bu zıt hidrolojik aşırılıklar, daha sıcak bir dünyada daha da şiddetleniyor." diye konuştu.