Dünya küresel terör çağına mı giriyor?

Dünyanın dört bir yanı terör saldırılarıyla sarsılıyor. Terör son dönemde Avrupa’nın gelişmiş ülkelerine de sıçradı. Dünya adeta küresel terör çağına girdi.

Ortadoğu’daki karışık durum ve artan terör örgütleri ile dünya terör tehdidini en üst seviyede yaşıyor. Afrika ve Ortadoğu ülkelerinin uzun yıllardır mücadele ettiği terör tehdidini Avrupa ülkeleri de en yakın şekilde hissediyor. Terör örgütleri Avrupa’nın en güvenli olarak görülen bölgelerinde dahi art arda eylemler yapıyor. Belçika, Fransa ve Türkiye’de kanlı saldırılar düzenleyen terör örgütleri Almanya’da da saldırılar gerçekleştirdi.

Dünyada küreselleşen terör tehdidini AjansHaber’e değerlendiren İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Köni, 2000 yılından beri Batılı ülkelerin ABD’yi takip eden politika anlayışına dikkat çekerek yoğun göç dalgalarının terör saldırılarının artmasına neden olduğu söyledi. Köni, Avrupa ülkelerine tepki göstererek, “Barış içinde yaşamak varken globalleşen terörü tercih ettiler. Silahlar nereden geliyor? Araplar roket mi yapıyor? 50 senedir NATO’dayız, 1 tane roket yapamadık. Biz de silahlarımızı ABD’den alıyoruz. Terör onların sayesinde küreselleşti. Silah satmayı bırakın, terör örgütlerine destek vermeyin. Haberleşme sistemlerini kontrol edin, para için her şeyi yapmaktan vazgeçin. Ortadoğu’yu lobiler sayesinde birbirine soktular ve bu da terörü ateşledi” dedi.

Prof. Dr. Hasan Köni, dünyada küreselleşen terör tehdidini AjansHaber’e değerlendirdi:


2000 yılından beri Batılıların ABD’yi takip ederek uyguladıkları politika terörün yayılmasına neden oldu. Afrika ve Ortadoğu’dakiler daha insanca yaşanacak yerlere göç ettiler. Fransa’nın içinde 5 milyon kadar Afrika asıllı sömürge var. İspanya, İngiltere de bu işlerin işine girdi. Suriye’de çatışmalar çıktı, Libya’yı dağıttılar. Bunların hepsi göç dalgası oluşturdu.

“BÜYÜYEN TERÖRÜ İNSANLARI ÖLDÜREREK ÖNLEMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Irak’ta, Suriye’de rejim değişikliği yapılması terörün globalleşmesine neden oldu. Demokrasi getireceğiz diye ülkelere girip çatışmalar çıkarıyorlar ve terör daha da büyüyor. Şimdi bu kadar büyüyen terörü de insanları öldürerek önlemeye çalışıyorlar. Kimse demiyor ki bu insanlara yardım edelim, ekonomilerini düzeltmek için destek verelim, artık bu sömürüden vazgeçelim.

Barış içinde yaşamak varken globalleşen terörü tercih ettiler. Silahlar nereden geliyor? Araplar roket mi yapıyor? 50 senedir NATO’dayız, 1 tane roket yapamadık. Biz de silahlarımızı ABD’den alıyoruz. Terör sayenizde küreselleşti. Silah satmayı bırakın, terör örgütlerine destek vermeyin. Haberleşme sistemlerini kontrol edin, para için her şeyi yapmaktan vazgeçin. Ortadoğu’yu lobiler sayesinde birbirine soktular ve bu da terörü ateşledi.

“ULUSLARARASI SİYASAL ÇIKAR ANLAYIŞI OLDUĞU SÜRECE TERÖR DURDURULAMAZ”

Bir ülkenin kendi menfaatine uyan bir yapı varsa, onu kurtuluş savaşçısı olarak görüyor. Bu yapılanma olduğu sürece yani uluslararası siyasal çıkar anlayışı olduğu sürece, uluslararası terör durdurulamaz. Silahlar satılıyor, büyük karlar elde ediliyor bir yandan da işgaller oluyor. Terörün olmasından faydalanan ülkeler var. Barış olsa silahları kime satacaklar? F-16 alıyorsun bu sefer yenisi çıkıyor. Daha fazla ücretten daha fazla kar kazanıyor. Silah satışını durdursalar bu terör örgütleri saldırıları nasıl yapacak?

“ULUSLARARASI TERÖRÜN ÖNLENMESİ İÇİN…”

Uluslararası terörün önlenmesi için ekonomik dağılımın sağlanması, silah satışlarının durdurulması, başkalarının ülkelerindeki ayrılıkçı akımın desteklenmemesi, dini akımların ötekileştirilmemesi, ülkelerin iç işlerine karışılmaması gerekiyor. Bunlar yapıldığında uluslararası terör önlenir ama yapılmazsa daha da yayılarak devam eder.

 YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar