Dünya gözünü Türkiye'deki seçime dikti!

24 Haziran seçimlerini Türkiye kadar dünya basını da yakın takibine almış durumda. Dünya basını sayfalarında cumhurbaşkanlığı seçimlerine geniş yer ayırdıkları gözlendi.

Türkiye'de yoğun seçim kampanyası ve miting dönemi sona erdi ve bugün seçmen sandık başına gitti. Türkiye'de son haftalarda gündem olan erken seçim dünya basınının da gündeminde. Reuters haber ajansı, son dakika gelişmesiyle seçimlerin başladığını duyururken EPA da Ankara, İstanbul ve Diyarbakır'dan çekilen görüntüleri paylaştı. 

Reuters haber ajansının son dakika şeklinde geçtiği haberde Türkiye’de oy verme işlemlerinin başladığı ifade edildi.

Haberde, “Türkler oy vermeye başladı."ifadeleri geçti.

Öte yandan EPA haber ajansı da Diyarbakır, Ankara ve İstanbul’da sandık başlarından çekilen fotoğrafları paylaştı.

Öte yandan İngiliz resmi kanalı BBC de gelişmeye geniş yer ayırdı. 

Alman haber ajansı Deutsche Welle de İngilizce edisyonunda seçimlere geniş yer ayırdı. DW, “Türkiye: Erdoğan kritik seçimde” yorumu yaptı.

FAKIBABA: "DÜNYA GÖZÜNÜ AÇMIŞ TÜRKİYE'DEKİ SEÇİME BAKIYOR"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "24 Haziran seçimi sadece Türkiye için değil ümmet için de çok önemli. Yani bütün dünya gözünü açmış Türkiye'deki seçime bakıyor." dedi.

"İnşallah bu sefer de aynısını yapacağınıza inanıyorum. Tabii okullarda bitmiyor işler sonra adliyede başlıyor. Adliyedeki görevleriniz de çok önemli. Bu bağlamda 24 Haziran seçimi sadece Türkiye için değil ümmet için de çok önemli. Yani bütün dünya gözünü açmış Türkiye'deki seçime bakıyor. Batı da ilk etapta yeni sistemde cumhurbaşkanlığı sisteminde Recep Tayyip Erdoğan'ın seçileceğine inanıyor ama 'AK Parti'yi acaba muhalefete düşürebilir miyiz?' oyunu var. İnşallah sizlerin de oylarıyla bu oyunu bozacağınıza inanıyorum."

Yorumlar