Dünya Çevre Günü nedir? Dünya Çevre Günü Etkinlikleri ve neler yapılır?

Dünya Çevre Günü nedir sorusu 5 Mayıs tarihinde internet kullanıcıları tarafından merak ediliyor. Dünya Çevre Günü Etkinlikleri ve neler yapılır? Detaylar Aujanshaber.com'da.

Dünya Çevre Günü 5 Haziran tarihinde dünya çapında birçok yerde kutlanmaktadır. Özellikle bu güne Birleşmiş Milletler son derece hassasiyet göstermektedir. Dünyanın genelinde 100'den fazla ülkenin Dünya Çevre Gününü kutladığı bilinmektedir. İnsanların aklında şimdi Dünya Çevre Günü nedir sorusu bulunmaktadır. Öncelikle Dünya Çevre Günü, çevresel eylemlerin olumlu bir düzeyde ilerlemesi için son derece önemlidir. Bu güzel günde insanlar doğaya duyduğu derin sevgiyi dile getirmektedir. Dünya Çevre Günü etkinlikleri de dünyanın birçok yerinde her yıl 5 Haziran tarihinde yapılmaktadır. Birleşmiş Milletler'de konuyla ilgili hassasiyet göstermektedir. Dünya Çevre Günü'nde neler yapılır sorusuyla ilgili tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ NEDİR?

Dünya Çevre Günü nedir sorusunun cevabını birçok insan merak ediyor. Dünya çapında gerçekleştirilen ve Birleşmiş Milletler'in hassasiyet gösterdiği önemli bir duyarlılık günü olan 5 Hazirarn Dünya Çevre Günü, çevresel eylemlerin olumlu manada ilerlemesi için son derece önemlidir.



5 Haziran Dünya Çevre Günü, doğaya duyulan derin sevginin dile getirildiği, Birleşmiş Milletler’in (BM) çevre alanında dünya çapındaki farkındalığı ve faaliyetleri desteklemek için temel araçlarından biridir.

Dünya Çevre Günü geçtiğimiz yıl, “İnsanları doğaya bağlama” teması ile temiz bir ortamın insanlığa sağladığı temiz gıda güvenliği ve gelişmiş sağlıktan, su temini ve iklim istikrarına kadar geniş faydalara dikkat çekti.

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ'NDE NELER YAPILIR?

Çevre Günü, yıllar geçtikçe kamuya ulaşan daha geniş bir küresel platform haline gelmiş olup 100’den fazla ülkede paydaşlar tarafından kutlanmaktadır. Ayrıca, çevre için pozitif bir şeyler yapmak isteyen insanların da günü olan Çevre Günü, bireysel eylemlerin bir araya gelerek gezegen üzerinde artan pozitif etki yaratılmasını sağlamaktadır.

TAŞKENT DOĞA PARKI'NDA DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENİYOR

Dünya Çevre Günü dolayısıyla bugün Başbakanlık himayesinde Taşkent Doğa Parkı’nda etkinlik düzenleniyor. Çocuklar arasında doğa ve çevre koruma bilincinin geliştirilmesi, farkındalığının artırılması, koruyucu/önleyici bilgilendirme çalışmalarının yapılması amacıyla düzenlenen etkinlik bugün saat 09.30’da başladı. 

ORGANİK TARIM YAPAN ZÜMRÜTKÖY İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ KATILACAK

Başbakanlık’tan verilen bilgiye göre etkinliğe, uzun süredir okul bahçelerinde organik tarım faaliyetleri/üretimleri yapan, AB’ye tarım projesi yapıp destek alan ve çalışmaları takdir gören Zümrütköy ilkokulu öğrencileri davet edildi. Dünya Çevre Günü etkinliğine katılacak çocuklara, bu tür çalışmalarının her zaman destekçisi olunacağı vurgulanıp katılım belgesi de takdim edilecek.

Yorumlar