Düğün davetiyesi neye göre tasarlanmalıdır?

Çiftlerin en önemli gün olarak gördüğü düğün günleri için başlıca dikkat edilmesi gerekenlerden biri de düğün davetiyeleri. Peki düğün davetiyesi neye göre tasarlanmalı?

Çiftlerin heyecanla beklediği o büyük gün olan düğün günlerinde her şeyin kusursuz olmasını isterler. Mekan seçimi, konuklar, hava şartları, gelinlik, damatlık derken düğün davetiyesi de oldukça büyük önem taşımaktadır. Gerek üzerindeki yazılarla gerek modeliyle ortaya oldukça fazla seçenek çıkmaktadır. Peki düğün davetiyesi neye göre tasarlanmalıdır? Düğün davetiyesinde nelere dikkat etmek gerekir?

Düğün davetiyesi neye göre tasarlanmalıdır?

Davetiye tasarımını seçerken öncelikle size ve eşinize hitap edecek şekilde olmasına özen göstermelisiniz. Ardından düğün temasını göz önünde bulundurarak bir seçim yapmalısınız. 

Kişi sayısı, nasıl bir düğün organize edileceğini saray düğünü mü, kır düğünü mü ya da  düğün salonu mu düğünün yemekli mi olacağı bütün bunların davetiyenin tasarımı için önem taşıyan etkenler. 

Model ve tasarım 

Düğün davetiyesi seçiminin en önemli noktası model ve tasarım seçimdir. Birçok kişinin de ilk baktığı nokta davetiyenin tasarımı olmaktadır. Bu sebeple dikkat edilmesi gereken her faktör ayrı ayrı göz önüne alınmalı ve seçilen davetiyenin kriterlere uyup uymadığı belirlenmelidir. Davetiyenin modelinin nasıl olması gerektiği tamamen evlenecek olan çifte ve düğünün gerçekleşeceği mekana bağlıdır. Çift nasıl bir davetiye modeli istediğini az çok belirlemeli ve kendi zevklerine göre bir seçim yapmalıdır. Her davetiye modelinin incelenmesi kafaları büyük oranda karıştıracak ve seçim sürecini zorlaştıracaktır. Bunun yanı sıra düğünün yapılacağı mekan faktörü de son derece önemlidir. Örneğin; düğünün bir kır düğünü ise çiçek desenli düğün davetiyelerinin seçilmesi çok daha doğru olacaktır. Böylece uyumlu bir görünüm yaratılacaktır.

Davetiye metni

En az davetiye modeli kadar önemli olan bir etken de davetiye metnidir. Davetiyelerin içerisinde yer alan bu metinler davetlileri çağırmak üzere yazılmaktadır. Bu yazının anlaşılır ve kısa olması davetlileri sıkmayacak ve davetiyenin amacına ulaşmasını sağlayacaktır. Davetiye metninin fontu da en az yazının kendisi kadar önemlidir. Font çok basit olmamalı ve aynı zamanda da okunur olmalıdır. Bu sayede yazı okunurken zorluk yaşanmayacak ve kolaylıkla anlaşılacaktır.

Kağıt etkeni

Davetiye seçiminde dikkat edilmesi gereken üçüncü faktörse kağıt faktörüdür. Davetiyenin kağıdı ve kullanılan malzeme genellikle en son bakılan ve pek önemsenmeyen kısımdır. Fakat davetiyenin tasarımı ne kadar hoş olursa olsun baskının yapıldığı kağıt ince ve kalitesizse ortaya çıkacak olan sonuçta kalitesiz olacaktır. Davetiyenin basılacağı kağıt biraz kalın olmalıdır. İsteğe bağlı olarak dokulu olan modelleri de seçilebilmektedir.

Davetiye zarfı ve kaligrafi

Davetiyeyi öne çıkaran ve oldukça şık hale getirebilen iki etken kesinlikle zarf ve üzerindeki kaligrafidir. Zarfı ne kadar şık ve davetiyeye uyumlu seçerseniz bir o kadar güzel görünecektir. Üzerindeki kaligrafi de davetiyiyey ve zarfa uygun olarak yazıldığı takdirde orata muhteşem bir davetiye çıkacaktır. 

Yorumlar