Düğün davetiyeleri nasıl olmalı, nelere dikkat edilmeli?

Yaz ayları geldi düğün sezonu açıldı. Peki, düğünlerin ön gösterimi olan davetiyeler nasıl olmalı, nelere dikkat edilmeli?

Leyla AYDOĞAN / AjansHaber

Couture Invitations markasının üreticisi Filiz Yüksekdağ davetiye seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiğini ve günümüz merdiven altı üreticilere karşı hassas olunmasının altını çizdi. Evlenecek olanlara bu önemli tüketim kalemi hakkında tavsiyelerde bulundu.

İşte Yüksekdağ’ın tavsiyeleri…

DAVETİYE SEÇERKEN İZLENECEK YOLLAR?

Davetiye hazırlanmadan önceden kişi sayısı, nasıl bir düğün organize edileceğini saray düğünü mü, kır düğünü mü ya da  düğün salonu mu düğünün yemekli mi olacağı bütün bunların netleşmesi gerekiyor.

Sayılar da belirlendikten sonra davetiye de tasarımlar ön plana çıkıyor. Haute couture yani özel tasarım dizaynlar var. Mesela, biz özel tasarım Haute couture üretim yapan bir markayız bizim gibi olan veya fabrikasyon ürün grupları var. Matbaacı mantığıyla sıradan, tasarımla pek bir alakası olmayan kalitesi çok daha düşük ve daha ekonomik ürün grupları var.

HER BÜTÇEYE UYGUN DAVETİYE MEVCUT

Bütçe düğün arifesinde önemli tabi çünkü davetiyede de arka piyasa aralıkları mevcut. Düğün konseptine uygun bir seçim yapmak için bütün bunları biliyor olmak gerekiyor. Fiyat aralığı 0,30’dan sonsuza kadar gidebilir. Kağıt kalitesi, tasarım ve baskı kalitesi aynı zamanda aksesuar varsa aksesuar işçiliği hepsi fiyata etki eder.

MODA OLAN ÜRÜNLER NELER?

Ülkemizde dönemsel olarak furyalaşmış ürünler oluyor. Birkaç senedir çiçekli, organik ipliklerden oluşan davetiyeler revaçta diyebiliriz. Ancak tercihler insanların sosyo-ekonomik durumuna göre de değişebiliyor.

SOSYAL MEDYADAKİ MERDİVEN ALTI ÜRETİMLERE DİKKAT!

Sosyal medyadaki davetiyeler olumsuz etkiliyor. Mesela Instagram’da bu işe yoğunlaşmış, birkaç kursla grafik ve copy-paste yapmasını öğrenmiş kişiler merdiven altı üretimlerle davetiye yapıyorlar. Bizim müşteriden topladığımız veriye göre insanlar fotoğraf çekimlerinin güzel olduğunu düşünüyorlar ve çok kalitesiz olduğunu söylüyorlar. Bir alt yapısı yok, üretimi kendisine ait değil ve showroomu olmadığı için ve merdiven altı bir satış gerçekleştirdiği için de ekonomik ve bu insanlara cazip geliyor ve bu bizim piyasamıza zarar veriyor. 20-25 yıldır Cağaloğlu’nda bu işin üretimini yapan diğer meslektaşlarımız da olmak üzere bizi etkiliyor. Ama bunun geçici bir rüzgar olduğunu düşünüyoruz. Onlar da artık beynelmilelleştikleri, kötü ve olumsuz geri dönüşler aldıkları için kalıcı olacaklarını düşünmüyoruz.

DAVETİYEDEKİ HİLELERE DİKKAT!

Müşterilerin bilmediği ancak işin ehli kişilerin anlayabilecekleri hileler var. Ama insanlar görselliğe baktıkları için bunu anlayamayabiliyorlar. Görsellik ve fiyat önemliyse kaliteyi çok düşünmüyorlar. Vatandaşlar baktıklarında anlamayacakları için alınabilecek önlemler de mevcut değil. Önemli olan doğru parçaları bir araya getirmektir ve bu işi de en iyi işin ehli olan bizim gibi Cağaloğlu esnafı yapıyor.

VIP DÜĞÜNLERDE AİLELER ETKİLİ

Genelde davetiye seçiminde çiftler ön planda oluyor. Ancak biz VIP çalışıyoruz. Daha lüks ürün grupları mevcut. Ürettiğimiz ürünler, çok daha farklı düğünlerin ürünleri ve bu VIP düğünlerde aileler de devreye girebiliyor. Özellikle protokol düğünlerinin davetiyelerinde aileler ön planda oluyor.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar