Doğu Anadolu'nun en büyük kitap fuarı 2. kez açıldı

Bu yıl ikincisi düzenlenen Doğu Anadolu bölgesinin en büyük fuarı olan kitap fuarı; Van'da, açılışını yaptı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Doğu Anadolu bölgesinin en büyük fuarı olan kitap fuarı; Van'da, açılışını yaptı. 150 yazar ile 150 yayınevinin katıldığı fuarın açılışında Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, geçen sene ilki gerçekleştirilen kitap fuarını, 150 bin kişinin ziyaret ettiğini belirterek; bu sene daha çok kitapseverin ziyaret etmesini umduklarını iletti. 

Van Büyükşehir Belediyesi önderliğinde gerçekleştirilen, Tuşba Fuar Kongre Merkezi'nin ev sahipliğini yaptığı kitap fuarına, Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sinan Aslan, AK Parti Van Milletvekili Abdullahat Arvas, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Ülker Cem Kaplan, Daire Başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda şehirden gelen tanınmış yazarın ve kitapseverlerin katıldığı belirtildi. Yazar ve okurların buluştuğu fuar 10 gün süreyle açık olacak. İlk gün olmasına rağmen yüzlerce kişi tarafından ziyaret edilen fuara gelmek isteyenler, çeşitli ikramların tadını çıkarırken, Büyükşehir Belediyesi'nin sağladığı saat başı ücretsiz servislerli kullandı. 

Fuar, geçen sene 150 bin kişiyi ağırlamış

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aslan, fuar açılışındaki konuşmasında, fuarda geçen seneki ilk açılışlarında 150 bin kişiyi ağırladıklarını belirterek; "Bu yılki hedefimiz, daha fazla kitapseverin fuar alanımızı ziyaret etmesidir. Tabi, bunun yanında fuar alanımızı ziyaret eden vatandaşlarımızın çevrelerine de fuardan bahsederek, onları da alanı gezmeye teşvik etmesi gerekiyor. Maalesef ülkemizde kitap okuma alışkanlığının çok düşük olması hepimizin malumu. Bunun da en önemli nedeni, daha küçükken kitap okuma alışkanlığının kazandırılmamasından kaynaklanıyor. Çocuklarımız, evlerimizde bizleri kitap okurken görüp örnek alırlar. Eğer görmezlerse maalesef bunu hayatlarına aşılayamıyorlar. Milli Eğitim Müdürlüğümüz de ‘Van okuyor’ kampanyası başlatmıştı. Her gün ilk 10 dakika çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazansın diye kitap okutuluyor. Bu projeyi bu sene hayata geçirdik. Çok daha fazla yayın evi ile kitap fuarlarının devamı gelecektir" dedi. Aslan ve beraberindekiler, konuşmalar bitince kitap fuarının açılış kurdelesini kestiler.

Yorumlar