Dışişleri Bakanlığı'ndan ateşkes anlaşmasının ardından önemli Suriye açıklaması!

Dışişleri Bakanalığı'ndan Suriye'deki gelişmelere ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Suriye'de ABD ile Rusya arasında varılan ateşkes ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

ABD ve Rusya arasında müzakereleri bir süredir devam eden ve Suriye'de kapsamlı bir çatışmasızlık ortamı tesis edilmesine, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine daha kolay eriştirilmesine yönelik düzenlemeler içerdiği açıklanan mutabakatı memnuniyetle karşılıyoruz. Halep'e insani yardım için hazırlıklarımız sürüyor.

ABD VE RUSYA ANLAŞTI

ABD ve Rusya, Suriye'de ateşkes ilan edilmesi konusunda anlaştı. Anlaşmanın ardından ateşkesin 12 Eylül'de Kurban Bayramı'yla birlikte başlaması bekleniyor. 

KERRY VE LAVROV CENEVRE'DE BULUŞTU

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rusya Dışişler Bakanı Sergey Lavrov, Suriye krizini görüşmek üzere İsviçre'nin Cenevre kentinde bir araya geldi. Bu görüşme sonrasında iki ülkenin bakanları ortak basın açıklamasında yaptı.

ATEŞKES NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

ABD ve Rusya'nın, Suriye'de çatışmaların durdurulması için anlaştıklarını açıklayan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, 'Suriye'de ülke genelinde ateşkes, 12 Eylül'de Kurban Bayramı ile başlayacak. Planın uygulanmasının, Suriye için dönüm noktası olacağını inanıyoruz' dedi. Suriye'de bulunan tüm taraflara çatışmaların durdurulması ve anlaşmaya uyuma çağrısında bulunan Kerry, anlaşmanın 7 gün başarıyla uygulanmasından sonra terör örgütleri DAEŞ ve El Nusra ile mücadele konusunda ABD ile Rusya'nın ortak askeri koordinasyon sağlamak için çalışacağını belirtti.

Suriye'de özellikle Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekatı'yla birlikte DAEŞ'e karşı önemli kazanımlar elde ediliyor. Bu kapsamda örgütün El-Bab'a çekilmesiyle buranın da aşılması Halep'e olası harekatı gündeme getirecek. 

Yorumlar