Diriliş’in yabancılar üzerindeki etkisi

TRT 1’in sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul yurtdışında yabancılar üzerinde de olumlu etkiler meydana getiriyor. Sosyal medya paylaşımları bunun en önemli göstergesi. Dizinin yabancı izleyicileri dizi sayesinde Türk kültürü ve İslam’a olan sevgilerinin arttığını belirtiyor.

TRT’nin reyting rekortmeni dizisi Diriliş Ertuğrul ülke içerisinde olduğu kadar yurtdışında da fırtınalar estiriyor. Diziyi dublaj ve altyazılı olarak izleyen yabancı müdavimleri sosyal medya platformlarında yaptıkları yorumlarla dizinin yurtdışında nasıl bir etki oluşturduğunu gösteriyor.

Misvak dergisinin Facebook sayfasında yapılan paylaşımda dizi ile ilgili sosyal medyada oluşturulan bir grupta yabancıların yaptıkları yorumlara yer verildi.

İŞTE O PAYLAŞIM;

“… Bir süredir dünyanın her yerinden yabancı Diriliş seyircilerinin toplandığı, dizi hakkında link ve ingilizce altyazı paylaştığı bir grup takip ediyorum. Grubu takip etmek, diziyi takip etmekten daha eğlenceli olmaya başladı.

Bir Kanadalının Avustralyalıya Saadettin Köpek gibi “aalaaa” demesi, bir Almanın bir İngilize sorduğu sorunun cevabını aldığı zaman teşekkür etmek için Ertuğrul gibi “Eywallah yigidim” demesi, hemen hepsinin Artuk bey gibi “inşaallaaaaah” yazmaları acayip hoşuma gidiyor.

Bugün bir Arap, sadece gayri müslimler cevaplasın diyerek birkaç soru sormuş.

Sorular aynen şöyle;

Ertuğrul ve İslami yönetim hakkındaki düşünceleriniz nedir?

İslami değerler hakkında ne biliyorsunuz?

İslami yönetim şekli hakkında bir sorunuz var mı?

Gelen cevaplardan bazıları;

– Türklerin onurları için savaşmaları çok saygıdeğer bir şey.

– Türkler kadınlara çok saygı duyuyor. Bu harika.

Nereli olduğunu bilmediğim orta 60 yaş üstü bir kadın;

– Bu dizi sayesinde o güzel insanları (Türkleri) tanıdım. İnşaaallaaah o güzel ülkeyi yakında ziyaret edebilirim.

Bir Pakistanlının söyledikleri çok enteresan.

– Pakistanın yönetim şeklinden nefret ediyorum. Umarım bir gün bizi Türkler yönetir. Tekrar güçlerini kazanmaları için dua ediyorum.

Nereli olduğunu bilmediğim batılı bir kadın;

– Bizim burada ortadoğu halkları ve İslam hakkında objektif bilgi edinmemiz çok zor. Bu dizi sayesinde bu halkları ve İslam’ı batılı olmayan bir gözle tanıyabiliyorum. Yeni perspektifler kazandırıyor bana.

Ve daha bir yığın övgü sözleri…

Dün Almanya’dan bir arkadaşım katıldığı düğün öncesi oradaki adet üzere gelin ve damadın babalarının konuşma yaptığını söyledi.

Taraflardan birisi Filistinliymiş ve aynen şöyle bir konuşma yapmış.

Ertuğrul… Turgut… Bamsi… Biz biriz….

Bir dizi nelere kadir…”

Yorumlar