Diriliş Ertuğrul Umut Bey kimdir? Tarihte var mı ve gerçek adı ne?

Diriliş Ertuğrul Umut Bey kimdir? TRT 1 ekranlarında izleyici ile buluşan Diriliş Ertuğrul'un yeni sezonunda ekrana gelecek olan Umut Bey tarihte var mı ve gerçek adı ne?

TRT 1 ekranlarında izleyici ile buluşan Diriliş Ertuğrul'da yeni sezon başlıyor. Yeni sezonda izleyici karşısına çıkacak olan karakterlerden olan Diriliş Ertuğrul Umut Bey kimdir merak ediliyor. Umut Bey'i ise Ünal Silver canlandıracak. Detaylar ve tüm merak edilenleri haberimizin devamında bulabilirsiniz.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL UMUT BEY KİMDİR?

Ekranların en çok izlenen ve takip edilen dizilerinden olan Diriliş Ertuğrul'un yeni sezonu başlayacak. İzleyiciler yeni sezonu merakla bekliyor. Bu sezonda izleyici karşısına çıkacak olan Umut Bey kimdir?

Yeni sezonuna başlayacak olan rekortmen dizi, Osman Gazi dönemi öncesi Engin Altan Düzyatan'ın hayat verdiği Ertuğrul ve çocuklarının hikayesini anlatmaya devam edecek. Metin Günay'ın yönetmen koltuğuna oturduğu Mehmet Bozdağ imzalı projenin kadrosuna son olarak usta oyuncu Ünal Silver de katıldı. Kasım ayında merakla beklenen yeni sezonuna başlaması beklenen dizide Silver, 'Umur Bey' rolüne hayat verecek. Diziye daha önce de yeni sezon için Hande Soral ve Armağan Oğuz katılmıştı.

ÜNAL SİLVER KİMDİR?

Ünal Silver, 16 Temmuz 1948 tarihinde İstanbul'da doğdu. 2010 yılında Deli Saraylı dizisinde Amiral Sir Edward rolünü oynadı. Ayrıca Tuba Büyüküstün'ün başrolde oynadığı Gönülçelen dizisinde Burhan rolünü oynadı. Kıvanç Tatlıtuğ'un oynadığı Kuzey Güney Dizisinde Atilla Sinaner karakterini canlandırdı. 2012 yılında yayınlanmaya başlayan senaryosunu Mahsun Kırmızıgül'ün yazdığı ''Benim İçin Üzülme'' adlı dizide rol aldı. Ünal Silver'ın bir oğlu ve Şefika Natalie Gümüş adında Köln'de yaşayan pedagog bir kızı vardır.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL KONUSU

Diriliş Ertuğrul dizisi, 2014 yılında seyirciyle buluşan bir dizidir. Yayınlandığı ilk günden bu yana büyük bir ilgiyle takip edilen dizinin yapımcılığını Tekden Film yapıyor. Trt1 ekranlarından yayınlanan ve her hafta reyting sıralamasında liderliğe oturan dizinin senaristi Mehmet Bozdağ. Diriliş: Ertuğrul dizisinin yönetmen koltuğunda Metin Günay oturuyor.

Trt1’in başarılı yapımlarından olan Diriliş Ertuğrul’da pek çok farklı mekan ve kıyafet ile başarılı bir yapım ekibi göze çarpıyor. Bu ekip her haftaya özel olarak hazırlanarak milyonları ekrana kilitliyor.

Diriliş Ertuğrul dizisi, oyuncu kadrosuyla da büyük bir ilgi topladı. İlk sezonundan bu yana sürekli olarak usta isimlerin ve beğenilen yüzlerin yer aldığı dizinin başrolünde başarılı oyuncu Engin Altan Düzyatan bulunuyor. Engin Altan Düzyatan, başrolü Kaan Taşaner, Esra Bilgiç, Hülya Darcan ve Didem Balçın’la paylaşıyor. Dizinin merakla beklenen ilk bölümü 10 Aralık 2014’te yayınlandı. İlk bölümüyle o hafta reyting sıralamasında 1. olan dizi, 2015 yılında “en iyi dizi” ödülüne layık görüldü. 2016 yılında ise “en iyi dizi” dalında ‘Altın Kelebek’ aldı.

Yorumlar