Diriliş Ertuğrul bu Çarşamba başlayacak mı? İşte geri sayım

Diriliş Ertuğrul bu Çarşamba başlıyor. Diriliş Ertuğrul geçtiğimiz iki sezona damgasını vuran Kayıların savaşlarını konu edinmişken, bu kere de Ankara'da verilen ticaret ve siyaset savaşını bölümlerinde yer edinecek

Diriliş Ertuğrul başlama tarihi sezon dizilerinin başlaması akabinde merak edilir olmuşken, yapımcılardan açıklama nihayetinde geçtiğimiz hafta yapılmıştı. Ekim ayı itibari ile başlaması beklenilen ve geçtiğimiz sezonlara damgasını vuran, en çok izlenilen yapıtlar arasında TRT1'i revaca taşıyan dizi, sezonun açılması ile birlikte gücüne güç katarak ekranlara Çarşamba günü çıkmaya hazırlanıyor. İzleyici kitlesinin milyonlarla ifade edildiği dizi için geçtiğimiz haftalarda kadro güçlendirmesi ve içerik çalışmalarının bittiğini açıklarken, sezona kaldığı yerden 26 Ekim akşamı başlayacağını açıkladı. 

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 3. SEZONDA DA BOMBA GİBİ

Ekranların en çok izlenilen dizileri arasında yer alan Diriliş Ertuğrul, bu çarşamba günü sezonun ilk bölümü ile ekranlara geleck. Kayıların büyük bi kısmının Ahlat'a yerleştiği öğrenilirken, Ertuğrul ve kendi yandaşı yankaşık 400 Kayı da Ankara'ya yerleşmiştir. Geçtiğimiz 2 sezonda savaş için adeta canlarını ortaya koyan dizi de bu sezon Kayılar genl olarak ticaretle uğraşacak. Hanlı PAzar'ın da busefer ticaret ve siyasi savaş başlayacak.

 

GEÇEN SEZON NASIL BİTMİŞTİ

TRT 1 ekranlarının fenomen dizisi Diriliş “Ertuğrul”un 61.Bölümünde Ertuğrul, yaşanan hengâmede yaralanan ağabeysini obaya getirmiştir. Sungur Tekin’in yaralanması Kayı otağında tansiyonu daha da yükseltir. Gündoğdu, bütün olanlardan Ertuğrul’u sorum tutar.  Tüm yaşananlara, kendilerini dinlemeyen Ertuğrul’un neden olduğunu söyler. İki kardeş arasında sert bir tartışma çıkar. Bu sert tartışmanın üstüne Hayme’nin gelmesi olayı daha da büyütmüştür. Sungur Tekin’in yaralandığını öğrenen Hayme adeta yıkılır. Bu durum bütün iplerin kopmasına neden olmuştur. Nice vakittir Süleyman Şah’ın evlatları arasında yaşananlar, artık durdurulamaz bir hale gelmiştir. Gündoğdu, annesine rest çekerek beylik seçimi için toyu toplamasını ister.  Hayme, oğlunun bu isteğini kabul eder. Gündoğdu, Kayılar’a Bey seçilerek hem Ertuğrul’u durduracağını hem de obasını bütün tehlikelerden kurtaracağını planlar. 

İNANILMAZ GÜÇLÜ KADRO YENİ SEZONA HAZIR

Dizinin yeni sezonu ile ilgili açıklamalar yapan Mehmet Bozdağ: "Dizimizin yeni sezonuna sayılı günler kaldı bizde büyük bir heyecanla bekliyoruz. Diziye yeni sezonda dahil olan oyuncular arasında Kürşat Alnıaçık, Cem Uçan, Erden Alkan, Gülçin Santırcıoğlu, Gülsim Ali, Sedef Şahin, Batuhan Karacakaya, Lebip Gökhan, Osman Albayrak, Elif Sümbül Sert, Cenk Kangöz, Fırat Topkorur, Gökhan Bekletenler, Çağdaş Onur Öztürk, Mehmet Pala, Serhat Barış, Mert Soyyer, Mehmet Cerrahoğlu, Ekrem Türker ve Yaman Tümen yer alıyor. Her biri ilginç karakterlere hayat veren, oyuncularımızla ve platomuzun yeni haliyle daha da güçlenerek seyircilerimizle buluşuyoruz" dedi.

Öte yandan büyüyen plato hakkında bilgileri de paylaşan Bozdağ, '' Çekimler 85.000 metrekare alana kurulu, dev bir platoda yapılıyor. Proje için 1.200'e yakın döneme ait kostüm ve birçok aksesuar üretildi. Tüm plato ve dekor asıllarına uygun şekilde inşa edildi. Riva ve Beykoz Kundura Fabrikasına bulunan platolara bu sezon yeni Kayı Obası, Çavdaroğlu Obası ve Hanlı Pazar gibi yeni mekanlar eklendi.'' dedi.

TARİHİ DE BELLİ OLDU

TRT 1ekranlarında 2 sezondur adeta izlenme rekorları kıran dizisinden izleyicisine sevindirici haber..Dizinin yapımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 sezondur devam eden hikayenin dışında, başka bir hikaye ile 26 Ekim'de izleyici karşısına çıkacaklarını söyledi.

Yapımcılığını Tekden Film'in üstlendiği Diriliş Ertuğrul dizisinin başrollerinde Engin Altan Düzyatan, Kaan Taşaner, Hülya Darcan, Esra Bilgiç, Didem Balçın yer alıyor. Ekranların fenomen dizilerinden olan Diriliş Ertuğrul dizisi yeni sezon fragmanı yayınlandı. Günlerdir ne zaman ekrana geleceği merak edilen Diriliş Ertuğrul dizisinin yayın tarihi belli oldu.

Yorumlar