Flaş karar! Kış saati uygulamasına geçilmeyecek

Bakanlar Kurulu'nda çok önemli bir karar alındı. Bundan sonra kış saati uygulaması yürürlüğe girmeyecek.

Kış saati uygulaması artık uygulanmayacak. Bakanlar Kurulu'nda alınan kararla yaz saati uygulamasının yıl boyunca sürmesine dair değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla geçilen yaz saati uygulamasının her yıl, yıl boyu sürdürülmesine karar verildi.

Bakanlar Kurulu'nda görüşülen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayını alan kararda şu ifadelere yer verildi:

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta yaz saati uygulanması hakkındaki ekli kararın yürürlüğe konulması; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 6/9/201 tarihli ve 24005 sayılı yazısı üzerine, 697 asyılı günün yirmidört saate taksimine dair kanunun 2'nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu 7/9/2016 tarihinde kararlaştırılmıştır.

4 MADDE İLE YÜRÜRLÜKTE

Madde 1: Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla; bütün yurtta 27 Mart 2016 Pazar günü saat 03:00'ten itibaren bir saat ileri alınmak suretiyle başlatılan yaz saati uygulamasının, her yıl, yıl boyu sürdürülmesi kararlaştırılmıştır.

KIŞ SAATİ UYGULAMASI YÜRÜRLÜĞE GİRMEYECEK

Madde 2: Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta saatlerin yeniden düzenlenmesi hakkındaki 14/3/2016 tarihli ve 2016/8589 sayılı Bakanlar Kurulu Kararında yer alan "-30 Ekim 2016 Pazar günü saat 04:00'ten itibaren bir saat geri alınması" ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

Madde 3: Bu karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 4: Bu karar hükümlerini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı yürütür.

YAZ SAATİ UYGULAMASI NEDEN UYGULANIYOR?

Yaz saati uygulaması (YSU) herhangi bir ülkede veya bölgede gün ışığından, sabahları daha az, öğleden sonra daha çok yararlanmak üzere, periyodik olarak, saatlerin belirli bir miktarda değiştirilmesidir. Genellikle, bu uygulama kapsamında saatler ilkbahar başlangıcında bir saat ileri, sonbaharda ise bir saat geri alınır.

Yorumlar