2016 KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi sınavı başvuruları başladı!

Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak amacıyla sınava girecek adaylar için 2016-KPSS DHBT başvuruları 21 Eylül itibariyle başladı. Sınav ücreti 50 TL olurken, başvurular AİS üzerinden yapılacak.

Din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin girmek zorunda oldukları DHBT Din hizmetleri alna bilgisi sınavı başvurusu bugün (21 Eylül) başladı. ÖSYM tarafından 4 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek olan 2016 KPSS Önlisans ve Ortaöğretim dhtb başvuruları 03 Ekim’de sona erecek. Sınava başvuru yapacak olan adaylar ÖSYM'nin  internet sitesi ais.osym.gov.tr adresine T.C Kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak gerçekleştirecekler.

ÖNCE KPSS BAŞVURUSU YAPMAK GEREKİYOR

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki dün hizmetlerinde görev almak isteyen adaylar başvuru yapmadan önce öğrenim düzeyine uygun olan KPSS başvurusu yapmaları gerekiyor. Sınava girmek istediği öğrenim düzeyinde KPSS başvurusunu yapmayan adayların DHBT'ye başvuruları sistem tarafından engelleniyor.

BAŞVURULAR AİS’DEN YAPILACAK

ÖSYM tarafından 4 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek olan Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) sınavı için başvurular 21 Eylül-03 Ekim 2016 tarihleri arasında ÖSYM’nin sınav başvurularını kabul ettiği sitesi AİS’den yapmaları gerekiyor. ais.osym.gov.tr internet adresine giden adaylar T.C Kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaprak başvuru işlemlerini tamamlayacaklar.

SINAV ÜCRETİNİ YATIRMAK GEREKİYOR

DHBT başvurusu yapan adaylar başvurularının tamamlanması için 55 TL’lik sınav ücretini belirtilen bankalara yatırmaları gerekiyor. Sınav ücretleri internet bankacılığı ile yapılabileceği gibi ATM’lerden de yatırılabilir. 

 

ÜCRETİN YATACAĞI BANKALAR

Sınav başvuru ücretinin yatacağı banklara şöyle; Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı; Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (odeme.osym.gov.tr/)

İKİ OTURUMADA KATILACAKALAR

Din Hizmetleri Alan Bilgisi sınavına girecek olan adaylar KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna da zorunlu olarak katılacaklar. Ön lisans düzeyinde DHBT’ye katılacak adayların KPSS Ön Lisans Sınavına, ortaöğretim düzeyinde DHBT’ye katılacak adayların ise KPSS Ortaöğretim Sınavına başvuru yapmaları ve ilgili sınavın GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR oturumunada zorunlu olarak katılacaklar. 

SINAV TAKVİMİ DEĞİŞTİ

Temmuz ayında yaşanan darbe girişi sonrasında ertelenen sınavlar nedeniyle ÖSYM’nin 2016 sınav takviminde değişiklikler meydana geldi.

ÖSYM İnternet sayfasında yer alan 2016 Yılı Yeni Sınav Takvimi’ne göre;

22.10.2016 tarihinde yapılacağı duyurulan Kamu Personel Seçme Sınavının (2016-KPSS Ortaögretim/Önlisans (Ön Lisans Düzeyi),16 Ekim 2016 tarihinde,

23.10.2016 tarihinde yapılacağı duyurulan Kamu Personel Seçme Sınavının (2016-KPSS Oetaögretim/Önlisans (Ortaöğretim Düzeyi),20 Kasım 2016 tarihinde,

06.11.2016 tarihinde yapılacağı duyurulan Kamu Personeli Seçme Sınavı 2016-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) Testi'nin 4 Aralık 2016 tarihinde,

20.11.2016 tarihinde yapılacağı duyurulan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının (2016-ALES Sonbahar Dönemi), 18 Aralık 2016 tarihinde,

17.12 2016 tarihinde yapılacağı duyurulan e-YDS 2016/12 Sınavının, 24 Aralık 2016 tarihinde,

18.12.2016 tarihinde yapılacağı duyurulan Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavının (2016-YDUS), 17 Aralık 2016 tarihinde yapılacak.

Yorumlar