2016 DGS Sonuçları Neden Açıklanmıyor? İşte Şok eden açıklama...

DGS sınav sonuçlarının açıklanmama sebebi YÖK’ten yapılan açıklama sonrasında öğrenildi. YÖK üyesi Abdullah Çavuşoğlu gecikme sebebinin optik okuyuculardaki arıza olduğunu açıkladı. 2016 DGS sonuçları ÖSYM Sonuç Açıklama Siteminden öğrenilecek.

Önlisans son sınıflar ve mezunalarının girmiş oldukları Dikey Geçiş Sınavı DGS 2016 sonuçlarının açıklanması heyecanla bekleniyor. Temmuz ayında ülkemizde yaşanan olaylar nedeniyle ertelenen DGS sınavı 21 Ağustos tarihinde gerçekleşmişti. Sınavın yapılmasının üzerinden 1 ay geçmesine karşın henüz sonuçların açıklanmamış olması adayların sabırsızlanmalarına neden olmuştu. Sınava giren adaylar konuyla ilgili tepkilerini sosyal medyadan duyurmuşlardı. DGS sonuçlarının açıklanmasında yaşanan gecikmenin nedeni belli oldu. YÖK üyesi Abdullah Çavuşoğlu'nun Twitter hesabından yapmış olduğu açıklamada, sonuçların açıklanmama nedeninin optik okuyuculardaki arıza olduğu, bu nedenle de DGS sonuçlarının açıklanmasında gecikme yaşandığını belirtti. Çavuşoğlu dgs sonuçların bu hafta mutlaka açıklanacağını duyurdu. Sonuçlar açıklandığında ÖSYM Sonuç Açıklama Sitemi üzerinde giriş yapılarak öğrenilecek.

"SİLGİ TOZU NEDENİYLE GECİKMİŞ"

Ağustos ayında yapılan 2016 Dikey Geçiş Sınavının sonucunun açıklanması beklenirken sonuçların gecikme nedeni YÖK tarafından yapılan açıklama ile belli oldu. YÖK üyesi Abdullah Çavuşoğlu’nun Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Ağırlıklı olarak kitapçıklar arasına sıkışan silgi tozlarının tarayıcılar üzerindeki negatif etkilerinden dolayı geciken DGS ise insh.cumaya. DGS'deki gecikmeye sebep olan silgi tozu sorunu ile ilgili olarak basımda formanın ön tarafında daha fazla pay bırakmak için bugün karar aldık” paylaşımında bulundu.

İPTAL SÖZ KONUSU DEĞİL

Çavuşoğlu'nun yapmış olduğu açıklama; "DGS de iptal söz konusu değil. Personel şu an dahi mesaide. İnşallah cumaya süreç tamamlanmış olacak."

SOSYAL MEDYA DAN TEPKİ YAĞDI

Sınav sonuçlarının bir türlü açıklanmamasına öfkelenen öğrenciler tepkilerini Sosyal Medya Platformu Twitter üzerinden dile getirdiler. Öğrenciler açtıkları #dgs  hashtag ında şunları söylediler.

Boyle giderse sınav sonuçlarımızı biz değil torunlarımız görecek galiba #DGSyiAçıklayın

Milyonlarca insanın oyu iki saatte sayılan bir ülkede yaşıyoruz ama... Bu hız #DGS sonuçlarına yansımamış canım ülkem. Bir ay nedir ya? Hı?

DGS açıklansa puanı görsek sevinsek tercih yapsak kazansan okula gitsek falan insanlar el ele tutuşsa hayat bayram olsa #DGSyiAçıklayın"

Cuma dediler ama hangi cuma olduğunu demediler. Birisi çıkıp bu cumadan bahsetmemiştik diyecek diye çok korkuyorum. #2

DGS 80 TL, Sayıştay 150 TL.
#2016Dgsde senden bana son kalan, bir avuç silgi tozu şimdi..2

Abi siz en iyisi kitapçıklarla cevap anahtarlarını verin bize biz kendi aramızda hesaplar sıralamaya gireriz #2016Dgsde
Kazanırsam okulun adını kumsala yazmayı düşünüyordum, bu gidişle karlara yazıcam #2016Dgsde016DGSde

#dgs yi beklerken bir mevsim değişti, yeni yaşıma girdim, bir bayram geçti,okullar açıldı. Hayırlısı yinede.

DGS 'ye girdiğimde mevsim yaz idi, şimdi sonbahar oldu halen sonuçlar belli değil. 

sevgilim gibisin dgs.. her sabah kalkar kalkmaz telefonu elime alıp arama motoruna dgs sonuçları yazıyorum.. #dgs #osym

#DGSyi Açıklayın kpss sinavina odaklanamiyoruz aklimizda soru isaretleri

tam bir ay geçti sınavın üzerinden, biraz daha açıklamazsanız bakmaya kıyamayacağız! #DGSyiAçıklayın

15 gün olduğunda heyecanlı 20 gün olduğunda stresli 25 gün olduğunda sinirliydim 30 dan itibaren bişey hissetmiyorum #DGSyiAçıklayın

sanırım sınavın kırkını çıkarmasını bekliyoruz #dgs #osym

Düşünsenize ösymnin sitesine bir giriyosunuz 2016 dgs sonuçları yazıyor çıldırırsınız #dgs

#Ösym diyor ki Rasyonel düşünün biraz. Yani #Dgs açıklanana kadar işe girseydiniz 1 aylık maaşınız cebinizdeydi şimdi

#dgs ruyamda dgs sonucumu gorup duruyorum yavas yavas bilincaltimda kafayi yemeye basladi ben kafayi yedikten sonra napiyim universite #osym

 

SONUÇLAR HALA AÇIKLANMADI

YÖK Üyesi Abdullah Çavuşoğlu'nun DGS sonuçlarıi ile ilgili açıklamada bu hafta en geç cuma'ya kadar açıklanır şeklinde yapmış olduğu açıklamaya rağmen sonuçlar henüz açıklanmadı.

KAPATILAN VAKIF ÜNİVERSİTELERİN DİĞER ÜNİVERSİTELERE YERLEŞTİRMELERİ AÇIKLANDI (DGS)

Geçitğimiz aylarda OHAL Kararnamesi kapsamın kapatılan vakıf üniversitelerinde eğitim görenlerden belli şartları taşıyan öğrencilerin yatay geçiş yerleştirme sonuçları bugün açıklandı. 667 Sayılı KHK ile Kapatılan Yükseköğretim Kurumlarının Öğrencilerinin Türkiye’deki Diğer Yükseköğretim Kurumlarına Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanması(DGS) sonrasında tercih yapan öğrenciler  yerleştirme sonuçlarını sonuç.osym.gov.tr adresinden öğrenebilecekler.

OKUL TERCİHLERİ AÇIKLAMADAN SONRA BAŞLAYACAK

DGS sonuçlarının açıklanmasından sonra öğrenciler almış oldukları puanlar doğrultusunda okul tercihlerine başlayacaklar.  ÖSYM tarafından daha önce yayınlanan 2016 DGS Tercih Kılavuzu Tablo 2 bölümünde yer alan  “Ön Lisans Mezuniyet Alanlarına Göre Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programlarından eğitim görmek istedikleri üniversiteleri tercih edecekler. Öğrenciler 2016 DGS Kılavuzuna; ÖSYM’nin resmi sitesinde bulunan 2016-DGS: Dikey Geçiş Sınavı alanının “KILAVUZLAR” bölümünden ulaşabilecekler.

Yorumlar