Devlet ve Özel hastanelerde muayene ücretleri

Sigortalı ya da sigortasız olarak devlet hastanelerine ve özel hastanelere gidildiğinde muayene ücreti olarak bir miktar ödeme yapılması gerekiyor. 2018 muayene ücretleri ne kadar? Sigortasız olanların muayene ücretleri hakkında bilgileri sizler için derledik.

Emekli ya da SSK’lı olan kişilerin dahi Devlet Hastanelerinde muayene olmaları için belli bir miktar ücret ödemeleri gerekiyor. Söz konusu ücret cüzi bir miktar olsa dahi her ay düzenli bir şekilde maaştan kesilen bir SGK primi mevcut.

Geçtiğimiz sene yapılan yüzde 20’lik dilimdeki zammın ardından devlet hastanelerinde muayene ücreti emekliler ve SGK’lılar için 6 lira oldu. Daha öncesinde 5 lira seviyesinde bulunan muayene ücreti son zammın ardından 6 lira olarak tahsil ediliyor.

SGK’lı olunması halinde devlet hastanesindeki muayene ücretleri eczanelerden ilaç alırken ödenirken, eczaneler tahsil etmiş olduğu muayene ücretlerini SSK’ya gönderip bir nevi aracılık görevi üstleniyor.

Emekli olan kişilerin devlet hastanelerinde yaptırdıkları muayenelerin ücretleri maaşlarından kesilirken, bu maaş kesintisinin detaylarını görmek isteyenler e-devlet sistemi üzerinden söz konusu detaylara ulaşabiliyor.

DEVLET HASTANELERİNDE SİGORTASIZ MUAYENE ÜCRETLERİ

Sağlık sigortası bulunmayan kişilerin devlet hastanelerinde ödemesi gereken muayene ücreti farklılık gösteriyor. Bu ücret 30 ila 35 lira arasında değişkenlik gösterirken, söz konusu ücret gidilen devlet hastanesinde vezneye ödeniyor.

Sigortalı bir işte çalışmayanlar, ev hanımı olanlar ya da herhangi bir sebepten ötürü sigortası bulunmayan kişiler kendilerine bakmakla yükümlü olan kişilerin sigortasından faydalanabilirken, bu şekilde sigortalı olarak hastanelerde ücret ödemeden tedavi olabiliyorlar.

AİLE HEKİMİ VE SAĞLIK OCAĞINDA YAZILAN İLAÇ ÜCRETLERİ

Aile hekimine ya da sağlık ocağına gidildiğinde sigortalı olup olunmamasına bakılmaksızın katkı payı alınmamasına karşın ilaç yazılması halinde sigortası bulunmayanların ilaç bedelinin tümünü ödemesi gerekiyor.

SSK’lı olanlar ise aile hekiminde ya da sağlık ocağında yazdırdıkları ilaçları ücretsiz temin edebiliyorlar.

Yorumlar