Devlet erkanı Anıtkabir'de! Başkan Erdoğan'dan ilk mesaj geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet'in 95. kuruluş yıldönümünde devlet erkanı ile birlikte Anıtkabir'e geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beraberindeki devlet erkanıyla birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti. Erdoğan Anıtkabir Özel defterine, "Bugün Cumhuriyetimizin 95'inci yıl dönümünü, dünyanın en prestijli projelerinden olan İstanbul'daki yeni havalimanımızın açılışını yaparak kutluyoruz. Ekonomimizi hedef alan saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde gerçekleştirdiğimiz bu tarihi açılış, Türkiye'nin gücünün, kararlılığının 95 yılda elde ettiği başarıların bir sembolüdür. Ruhunuz şad olsun" yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir'de Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından Cumhuriyet Bayramı'na dair bir mesaj paylaştı:

Aziz Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyor, Cumhuriyetimizin ilanının 95. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Harbimizin kazanılmasına ve yeni devletimizin kuruluşuna öncülük eden tüm kahramanlarımızı tazimle yad ediyorum." dedi.

"YENİ HAVALİMANIMIZI AÇIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Misak-ı Milli kulesinde Anıtkabir özel defterine şu sözleri yazdı: 

"Cumhuriyetimizin 95. yılında büyük bir gururla manevi huzurundayız. Siz ve gazilerimizi hayırla yad ediyoruz. Bugün Cumhuriyetin 95. yılını dünyanın en büyük projelerinden biri olan yeni havalimanımızı açıyoruz."

Yorumlar