Devlet Bahçeli'nin sağ kolu saf mı değiştiriyor?

MHP’de kriz derinleşiyor. Oktay Vural’ın, Bahçeli’ye destek bildirisine imza atmadığı ve genel merkezle ipleri kopardığı öne sürülüyor.

MHP’de ‘olağanüstü’ hareketli günler yaşanmaya devam ediyor. Muhaliflerin ‘olağanüstü kurultay’ talebiyle başlayan süreç Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin vermiş olduğu ‘onay’ kararı ile devam etmişti. Bu kararla birlikte eli güçlenen muhalifler kurultay hazırlıklarına başlamış, MHP Genel Merkezi ve Genel Başkan Devlet Bahçeli ise çağrı heyetinin olağanüstü kurultay için belirlediği 15 Mayıs tarihini net bir dille ‘kabul etmediklerini’ açıklamıştı.  Son olarak MHP’nin en güçlü isimlerinden biri olan MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural’ın muhaliflerin saflarına katılacağı ve Devlet Bahçeli'ye destek deklarasyonuna imza atmadığı iddia edilmişti. Bahçeli’ye destek deklarasyonuna destek vermeyen diğer isimler ise genel başkanlık adaylığını açıklayan Ümit Özdağ ve milletvekili Yusuf Halaçoğlu olmuştu.

Peki, MHP’nin en önemli isimlerinden genel başkan Devlet Bahçeli’ye en yakın isimlerden biri olan Oktay Vural, muhaliflere katılacak mı? Oktay Vural’ın ‘kurultay’ açıklamaları ne anlama geliyor? Tosya ve Gemerek asliye hukuk mahkemelerinin almış olduğu ‘kurultayı durdurma’ kararı geçerli mi? Bundan sonraki süreçte MHP’yi neler bekliyor? Tüm bu soruları eski MHP İstanbul Milletvekili Nazif Okumuş AjansHaber için yanıtladı.


İşte eski MHP İstanbul Milletvekili  Nazif Okumuş’un hem MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın açıklamaları hem de kurultay süreci ile AjansHaber’e yaptığı o çarpıcı açıklamalar:

Oktay Vural’ın muhaliflere katılıp katılmayacağını kesin bir dille söyleyemem. Şuanda söylenenler doğru ise Oktay Vural en doğrusunu yapıyor. Vural, MHP Genel Başkanı’na yani Devlet Bahçeli’ye, çünkü MHP’de ‘yönetim’ diye bir şey kalmadı, mümkün olduğunca nazik ve dikkat çekici bir üslup ile mesajını vererek bir anlamda kongreye davet ediyor.

“KURULTAY SÜRECİNDE TAVIRLARI FARKLI OLACAK”  

Kurultay safında sadece Oktay Vural’ın değil, MHP’de şuanda aktif olarak sıfat taşıyan, makam sahibi olan bunların içerisinde başkanlık divanı üyesi ve Meclis grubunda sorumluluk taşıyan arkadaşlarım dâhil hemen hemen çoğunun kurultay aşamasında tercihlerini farklı kullanacaklarını ve Devlet Bahçeli gibi düşünmeyeceklerini biliyorum.

 “MHP’DE CİN ŞİŞEDEN ÇIKTI”

Yeter ki kongre salonunun kapısı açılsın ve divan teşekkür etsin. Bundan sonrası çorap söküğü gibi gelecektir. MHP’de cin şişeden çıktı. Çok büyük bir çoğunluk bunu istiyor. Hayrete düşürecek kadar aralarında yer alacak isimler yeni bir yönetim adına tavır koyacaklardır.

15 MAYIS’TA KURULTAY YAPILACAK MI?

Tosya ve Gemerek asliye hukuk mahkemelerinin kurultayı durdurma kararını da değerlendiren Nazif Okumuş, “Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin vermiş olduğu karar 15 Mayıs’ta uygulanacaktır. 15 Mayıs’ta MHP olağanüstü kurultaya gidecektir.  Yargıtay, 15 Mayıs’a kadar karar verirse ve vermiş olduğu karar olağanüstü kurultayın yapılmaması yönünde olursa ancak kurultay yapılmayacak. Tosya ve Gemerek mahkemelerinin almış olduğu kararın bir geçerliliği yok. Yargıtay’ın da Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin vermiş olduğun karar dışında bir karar vereceğini düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

“DÖRT ADAY TEŞKİLATLARDA KARŞILIK GÖRÜYOR”

Adayların dördünün bir şekilde propaganda çalışmaları veya yurt gezilerini sürdürerek teşkilatlar bazında bir karşılık oluşturmaya çalıştıklarını görüyorum. Bunun dışında aday olduğunu ilan edenlerin bir gayreti olduğunu görmedim. Dolayısıyla bu süreç tüzük kurultayına kadar bir şekilde devam edecektir. Ancak büyük kitlelerle buluşan ve büyük kitlelerin taleplerine de karşılık vermeye çalışan aday Meral Akşener’dir. Türk insanı sadece MHP’deki mücadeleye paralel bir anlayışta değil, kendi ülkesinin geleceğiyle ilgili heyecanlarıyla da karşılık buluyor. Adaylardan Meral Akşener millet tarafından yeni bir umut, yeni bir heyecan ve Türkiye’nin içinde bulunduğu şartları farklılaştırabilecek bir siyasi aktör olarak görülüyor ve çok ciddi bir karşılık oluşturuyor. Gittiği hemen hemen her yerde halkın kendisine yönelik ilgi ve alakası katlanarak artıyor.

 “BAHÇELİ İHRAÇ KARARI VERİRSE...”

MHP’deki ihraç konuları hala büyük bir fantezidir. Bu kadar büyük bir kitleyi MHP’ye emek vermiş, yıllarını MHP ile geçirmiş ve MHP’nin hep sıkıntılarına talip olan kitleyi disipline vermek kendi varlığını inkar ve kendine ihanetten başka bir şey değildir. Bunu hiçbir zaman yapamaz demiştim, yapamayacak da, yapamayacaklar da. Sayın Devlet Bahçeli böyle bir şey düşünüyorsa düşünmesi bile çok büyük bir ihanettir. Devlet Bahçeli ihraç kararı verirse hepsi olağanüstü kurultay toplandığında iki satırlık bir talebe bakar ve oradaki oylama ile bu karar düşer. Tekrar üyelik haklarını kazanır ve oy kullanabilirler.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar