Devlet Bahçeli, hedefine Mansur Yavaş'ı aldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a seslendi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısı sonrası gazetecilerin, Ankara'da Alparslan Türkeş'i anma etkinliğinde çıkan arbedeyle ilgili sorularını yanıtladı.

"Artık kendisinin arkasında bir ülkücü nefes vardır"

Bahçeli, anma etkiliğinde yaşanan olayların perde arkasıyla ilgili ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı işaret ederek, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak konunun üzerinde duruyoruz. Elde ettiğimiz ön bilgiler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Bey'in elinin altında geliştiği kanaati hakim. Bundan sonra Mansur Bey dikkat etsin. Artık kendisinin arkasında bir ülkücü nefes vardır. Her gün de takip edeceğiz." yanıtını verdi.

Geçtiğimiz pazar günü, Alparslan Türkeş Vakfı'nın düzenlediği MHP'nin kurucu ismi Alparslan Türkeş’in doğum günü sebebiyle yapılan anma etkinliğinde iki grup arasında kavga çıkmış ve taraflar birbirini suçlamıştı.

Bahçeli'nin açıklamalarının ardından gözler Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a çevrildi.

CHP'den ilk yanıt

Bahçeli'nin açıklamalarına ilk yanıt CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'dan geldi. Torun, "Sayın Mansur Yavaş, Ankara'nın seçilmiş belediye başkanıdır. Mansur Yavaş'ın arkasında, Ankara halkının ve Millet İttifakı'nın nefesi vardır." ifadesini kullandı.

Torun, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Bu tehdit dilinden şimdiye kadar kimseye fayda gelmemiştir, bundan sonra da gelmeyecektir. Sayın Bahçeli ayrıca grup konuşmasında, 'Kaosa yatırım yapanlar, provokasyon nöbetine girenler, akıllarını başlarına devşirsinler' demiş. İşte asıl kaos arayan bu tehdit dilinin sahipleridir. Seçilmiş belediye başkanımızı tehdit etmeye kalkanlar, önce haddini bilmelidir. Bahçeli, şunu açık ve net olarak bilmelidir, CHP olarak hiçbir belediye başkanımızı bu tehdit diline yedirmeyiz."

 

Yorumlar