Dev projede izin çıktı

Rusya, dev proje için Türkiye'den izin çıktığını açıkladı. Türk akımı doğalgaz boru hattının denizden geçecek bölümünün inşaası için çalışmalar başlatıldı. Gazprom 28 Haziran'da askıya alınan görüşmeleri devam ettirmeye hazır olduklarını belirtmişti.

Rusya, dev proje için Türkiye'den izin çıktığını açıkladı. Türk akımı doğalgaz boru hattının denizden geçecek bölümünün inşaası için çalışmalar başlatıldı.Rus doğalgaz firması Gazprom 28 Haziran'da yaptığı açıklamada askıya alınan Türk Akımı boru hattı görüşmelerini devam ettirmeye hazır olduklarını belirtmişti. 

Rus enerji şirketi Gazprom, Türk Akımı doğalgaz boru hattının denizden geçecek bölümünün inşası için diplomatik kanallar vasıtasıyla Türkiye'den ilk iznin alındığını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, Türk Akımı doğalgaz boru hattının denizden geçecek bölümünün inşası için diplomatik kanallar vasıtasıyla Türk yetkililerden ilk iznin alındığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gazprom Üst Yöneticisi (CEO) Aleksey Miller, Türk Akımı projesinin ilk evresinde Türk yetkililer ile etkili ve uyumlu bir şekilde çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

Gazprom’dan geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada, Türk Akımı ile ilgili ilk iznin alındığı belirtilmiş, ancak iznin içeriğine dair detay verilmemişti.

"TÜRK AKIMI İÇİN DİYALOGLARA HAZIRIZ"

Rus doğalgaz firması Gazprom 28 Haziran'da yaptığı açıklamada askıya alınan Türk Akımı boru hattı görüşmelerini devam ettirmeye hazır olduklarını belirtmişti. Rusya'nın TASS haber ajansının, şirketin sözcüsü Sergei Kupriyanov'a dayandırdığı açıklamada, "Gazprom, Türk Akımı konusunda diyalog için hazır ve her zaman öyle olmuştur" denilmişti.

Kremlin yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl Kasım ayında Türkiye'nin düşürdüğü Rus savaş uçağı nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e mektup yazarak üzüntülerini ilettiğini belirtilmişti.

Yorumlar