Dev derbiye sayılı günler kaldı! İşte muhtemel 11'ler

Beşiktaş ile Galatasaray'ı karşılaştıracak dev derbide iki takımın da kadroları büyük ölçüde belli oldu. Vodafone Arena'daki ilk derbi olma özelliğini taşıyacak karşılaşma, ligdeki zirve mücadelesi için kritik öneme sahip.

AjansHaber/ÖZEL

Spor Toto Süper Lig’in ilk derbisi cumartesi günü Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanacak. Vodafone Arena’daki ilk derbi maçı olacak karşılaşma, ligde ilk 4 haftada 10 puanı olan iki takım için de kritik önem taşıyor.

BEŞİKTAŞ İLE GALATASARAY SEZON ÖNCESİ SÜPER KUPA’DA KARŞILAŞMIŞTI

Vodafone Arena’daki kritik karşılaşma öncesi her iki teknik adam da kadrolarını netleştirmeye çalışıyor. Sezon öncesinde Süper Kupa’da karşılaşan Beşiktaş ile Galatasaray, 120 dakika sonunda 1-1 berabere kalmış, penaltılarla kupanın sahibi Galatasaray olmuştu.

BEŞİKTAŞ

Derbi öncesi hazırlıklarına devam eden Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş, kadrodaki alternatiflerden dolayı 11’i belirlemekte zorlanıyor. Kalede Fabricio ile Tolga Zengin arasında kalan Şenol Güneş, tercihini büyük ihtimalle tecrübesinden dolayı Tolga Zengin’den yana kullanacak.

DEFANS DÖRTLÜSÜ BOZULMUYOR, ORTA SAHADA ATIBA VE OĞUZHAN’IN FORMASI GARANTİ

Defansta Gökhan Gönül-Marcelo-Tosic-Caner dörtlüsünü bozmayı düşünmeyen tecrübeli teknik adamın orta sahada Atiba ve Oğuzhan Özyakup’a forma vermesine kesin gözüyle bakılıyor. Akhisar Belediyespor deplasmanında sakatlanan ve birçok antrenmana çıkamayan Gökhan İnler, derbide büyük ihtimalle sahada olamayacak. Benfica ve Akhisar Belediyespor deplasmanında attığı gollerle dikkat çeken Anderson Talisca’ya da 11’de forma vermek isteyen Şenol Güneş, Olcay Şahan’ı kulübeye çekebilir.

FORVETTE KARAR VERİLMEDİ

Beşiktaş’ta hücumun sağ tarafında Ricardo Quaresma’nın oynaması beklenirken, teknik direktör Şenol Güneş’in arada kaldığı diğer pozisyon ise forvet… Sezona iyi başlayan Cenk Tosun ve yeni transfer Vincent Aboubakar arasında kalan Güneş, bu konuda henüz kararını vermedi.

İşte Beşiktaş’ın muhtemel derbi 11’i;

Tolga Zengin, Caner-Tosic-Marcelo-Gökhan Gönül, Atiba-Oğuzhan-Talisca-Olcay-Quaresma, Cenk Tosun (Aboubakar)

GALATASARAY

Galatasaray’da Jan Olde Riekerink bu sezon kazanan kadroyu değiştirmiyor. Sarı kırmızılarda derbide tecrübeli kaleci Fernando Muslera forma giyecek. Riekerink, sakatlıktan kurtulan Cavanda’ya sağ bekte görev verebilir ama daha önceki maçlarda oynattığı Sabri Sarıoğlu’nun derbide 11’de olması daha yüksek bir ihtimal. Stoperde Chedjou ile Hakan Balta ikilisini oynatacak Riekerink, sol bekte de Carele’e forma verecek.

Orta sahada Selçuk İnan-Tolga Ciğerci-Sneijder isimlerine forma veren Riekerink’in elinde yeni transfer De Jong alternatifi bulunsa da, Hollandalı çalıştırıcı kazanan takımın orta sahasını değiştirmeyi düşünmüyor.

Jan Olde Riekerink kanatlarda Bruma ve Yasin Öztekin’i oynayacak. Sarı kırmızıların forvetinde ise son maçların formda ismi Eren Derdiyok olacak.

İşte Galatasaray’ın muhtemel derbi 11’i;

Fernando Muslera, Carole-Hakan Balta-Chedjou-Sabri, Selçuk-Tolga-Sneijder-Bruma-Yasin, Eren Derdiyok

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar